MITOLOGIA A LES CANÇONS DE KPOP

Com tots ja sabem la mitologia grecoromana ha estat utilitzada tant en pel·lícules, llibres, sèries, cançons... I no es sorprenent que aquesta mitologia hagi arribat al món del Kpop (Korean Pop). Utilitzada com a font d'inspiració per les seves noves cançons i MVs. És sorprenent que arribés fins a Coreà degut a la distància que ens separa, però gràcies a les xarxes socials i a internet aquests mites han aconseguit arribar-hi. 

SF9 - NARCISSUS

És una cançó del grup SF9, debutat l'any 2016 amb 9 integrants.
"Enough" és la cançó principal del seu nou àlbum "
Narcissus" que explica el mite de Narcís i Eco. Narcís era un jove molt bell, i tant homes com dones quedaven enamorats d'ell. Un dia la nimfa Eco va enamorar-se de Narcís i va intentar seduir-lo, el problema és que Eco només podia repetir les paraules del jove, això va fer que ell la rebutges. A causa d'això, Narcís, rep una càstig i queda enamorat del seu propi reflex en l'aigua i es quedarà allà contemplant-se a si mateix, a través de l'aigua, fins a morir. Tot hi el tràgic final del mite, SF9 agafa la part positiva del mite sobre estimar-te a tu mateix i que ets suficientment bell tal i com ets. Durant l'MV veiem als integrants de SF9 mirant els seus reflex a diferents miralls i piscines petites. 




SHINee - MEDUSA
Medusa és una de les tres Gorgones. Tenia el cabell ple de serps, degut a una maledicció d'Atenea, que convertien a qui la mirés en pedra. SHINee  utilitza a medusa en dues cançons seves. La primera és "SHINe" que parlar de estar cec i als fans com la seva llum, cap on ells es dirigeixen. La lletra diu: "encara que el meu cos es cremi i quedi destruït", que es el que fa medusa al morir. I en la segona: "Dangerous". Aquesta ja té una relació amb medusa molt més clara que l'anterior. En aquesta cançó ells parlen d'una dona molt perillosa però molt bella alhora. Fent referència directe a medusa, la lletra diu: "Ningú ha vist mai la teva cara correctament/Es diu que quan els nostres ulls es trobin serà el final."




SHINee - SELENE

SHINee torna a fer referència a la mitologia una altre vegada en la cançó "Selene 6.23" on es parla de Selene. Ella és la deessa de la lluna, i per això la comparen amb un amor impossible, llunyà. Els integrants han dit que la cançó també va dedicada a les fans internacionals que no els poden veure gaire sovint en concert. El 6.23 del títol ve degut a la gran lluna del 6 de Juny del 2013. En aquest cas la referència es quasi bé mínima. 




9MUSES - THE NINE MUSES

Les nou muses eren unes joves que es creia que cada una dominava un art diferent: Cal·líope (poesia èpica), Clio (història), Erato (poesia amorosa), Euterpe (música), Melpòmene (tragèdia), Polimnía (poesia sacra i geometria), Talia (comèdia), Terpsícore (dansa) i Urània (astronomia). Molts poetes i historiadors de la època començaven els seus textos o poemes demanant ajut a les muses. 
El grup, format per nou noies, agafen el nom de 9MUSES en honor a les nou muses. Recentment aquest grup s'ha separat però, tot hi això, ens han deixat unes cançons que fan honor al seu nom, demostrant que elles també saben molt bé com fer art.  



VIXX 2016 CONCEPTION ALBUM

En la trilogia de l'àlbum "VIXX 2016 CONCEPTION" el grup, VIXX, fan homenatge a tres déus, un per cada àlbum. Zelos, déu de la gelosia i la rivalitat, es personificat a la cançó "Dynamite" on la lletra parla sobre estar molt enfadat i gelós per culpa d'una ex-parella. La segona versió del àlbum es la de Hades, déu de l'Inframón, apareix representat a la cançó "Fantasy" on s'hi dona molta importància al concepte "Dark" que ens recorda a l'Inframón. La última versió va dedicada a Cratos, el déu de la força, es representat a la cançó "The Closer" on la lletra diu: "Deixa'm controlar-te". 


Íngrid Tornamira
1r BATX 

Comentaris

Carla Erra ha dit…
Cada vegada és més la gent que li comença agradar aquest tipus de música asiàtica anomenada K-pop. A mi personalment no em fascina gaire aquest estil, però tot i no escoltar-ho he escoltat algunes cançons que reproduïen la gent del meu entorn. Per això trobo molt interessant que tinguin aquests títols de mitologia, perquè trobo que és important conèixer-la i tot i algunes estar en coreà, trobo que poden despertar més la intriga de saber-ne la traducció i conèixer així la història del mateix títol.
Evelyn Gilberte ha dit…
Porto anys escoltant aquest tipus de música i la veritat és que totes les mencionades al blog m'agraden molt. Les referències a la mitologia són fascinants, ja que trobo que ho fan de manera subtil i molt treballada. Molt bona feina, Íngrid!

Entrades populars d'aquest blog

LA SOCIETAT ROMANA

LES CIUTATS ROMANES

LES CASES ROMANES