18 de desembre del 2019

MINOTAURE

El Minotaure  el podem definir com  mig home mig animal, violent i corpulent. Aquest monstre vivia al laberint de Creta.
El minotaure era fill de Pasífae, que era esposa del rei Minos de Creta però també ho era d'un toro blanc, que va ser enviat per el déu del mar
de Posidó.
Creta va declarar la guerra a Atenes, i el càstig imposat era que cada set anys set nois i set noies eren enviats al laberint de Creta on es trobava el minotaure, que s'alimentava de carn humana.
Estàtua del Minotaure de Vilanova i la Geltrú
Mite el rapte d'Europa: Zeus es va enamorar d 'Europa filla d'Agènor. 
Ella acostumava a jugar amb les seves amigues a la platja,fins que un dia se li va aprèixer el seu estimat  transformat en un toro blanc.
Les seves amigues en veure'l tan maco van començar a jugar amb ell, però Agènor en contes de jugar-hi s'hi va enfilar al cim i així es com Zeus se la va aconseguir emportar cap a Creta per posseirla. 
Finalment de la seva unió en van néixer tres fills: Minos, Rodamantis i Sarpèdó.
El Minotaure, George Frederick Watts,1885
Mite de Teseu i Ariadna
La deessa Minos tenia una filla anomenada Ariadna, que un dia es va enamorar de Teseu, un déu molt jove el qual volia matar el Minotaure.
Ella li va prometre que l'ajudaria i li diria tots els secrets del laberint de Creta, i a part li donaria uns quants consells, i algunes eines com un cabdell de fils per que no és perdés i pogués sortir.
Un dels consells que li va donar va ser que  portés l'espasa màgica que ella mateixa li donaria ja que l'única manera que tenia Teseu de matar el monstre era tallant-li la banya i clavant-li l'espasa al seu propi cos, així ho va fer  i el va aconseguir matar.

Mite de Dèdal i Ícar: Minos es va enfadar molt quan va saber que el minotaure era mort.
A part la seva filla va marxar i això  encara va complicar més les coses, així que va decidir castigar a Dèdal, l'inventor que havia construït el laberint.
Minos que estava molt enfadat va decidir que tancaria a Dèdal i el seu fill Ícar  dins del laberint.
Ell va decidir que això no quedaria així , i construiria unes ales de cera per ell i pel seu fill , per poder escapar  d'aquell laberint.

Dèdal va advertir uns quants cops al seu fill que no volés molt a prop del sol perquè se li fondrien les ales i cauria, però el seu fill  no li va fer cas i se li van fondre les ales,  i va caure en picat al mar.

El laberint de Creta:
El laberint de Creta era  molt gran i interminable. Constava de molts passadissos i grans habitacions. Es deia que si algú hi entrava no tenia cap esperança de fugir del monstre. Fins i tot el seu constructor no en sabia ni la sortida, de tant gran que era el laberint.
Laberint de Dèdal





















Anna Martí
1r Batx

1 comentari:

Carla Erra ha dit...

Deixa'm afegir a l'entrada que Pasífae va engendrar al Minotaure a l'enamorar-se del toro que havia demanat Minos a Posidó per tal de sacrificar-lo en nom d'ell per haver-lo concedit tot el poder de la illa. Bona feina!

ASTRONOMIA A LA ROMANA

Les influències de la mitologia clàssica es poden trobar en molts àmbits de la nostra societat, fins i tot en la ciència. En una de les bran...

Popular Posts