4 d’octubre del 2011

NEPTÚ

Neptú és el fill gran dels déus Saturn i Ops, germà de Júpiter i Plutó, però també se'l coneix com a Posidó en la mitologia grega. Ell és qui governa totes les aigües i mars, i sempre el trobem sobre dos cavalls blancs i amb un trident a la seva mà, amb el qual fa agitar les onades, fa brotar fonts, i quan està de mal humor, pot provocar terretrèmols, grans tempestes o si està de bon humor, un mar de calma, sense onades.

Tots els habitants de les aigües han d'obeïr-lo. Va ser ell qui va escollir el mar com a habitatge, i es diu que al fons de mar va crear un regne de castells daurats. Mai porta roba massa elegant, ja que només amb el seu aspecte, ja podem saber que és molt poderós i d'on prosedeix.

Monument en commemoració a Neptú, a Madrid.

Originalment, Neptú era el déu romà dels núvols i de la pluja, i així es va manternir fins l'any 399a.C, quan es va decidir la importació del culte de Posidó des de les colònies gregues de Sicília i llavors és quan la seva divinitat es traslladà des de les aigües aèries a totes les aigües, però amb predomini de les marines al voltant de les quals va nèixer l'Imperi Romà.

Segons Ovidi, Neptú i Apol·lo ajudaren Laomedont a construir les muralles de Troia.



En aquest vídeo ens expliquen on està situada la font de Neptú i també ens informen sobre la seva història, creadors o per a què la fan servir ara, com per exemple els de l'equip de l'atlètic que és on celebren les seves victòries.

I també hem de saber que avui dia amb el nom de Neptú, també podem trobar que és un planeta.




Maria Rodríguez
1r batx

21 comentaris:

elsa camins ha dit...

no sabia res de que quant canvia l'homor de Neptú passa tot aixo és ben corios. I tampoc savia que abans era deu nomes de les aiguas aerias. Bona entrada!

Unknown ha dit...

t'has deixat que el millor equip del mon va a celebrar els títols allà! jajajaja, visca l'atlètic!

Cristian Martinez ha dit...

Esta molt ben explicat, no sabia que Neptú, al principi era el désu romà dels núvols i la pluja i que a l'any 399 a. C., ja predomines les aigües marines.
Bona entrada!

Xènia Cubí ha dit...

M'agradaria afegir una imatge d'una altre font espanyola dedicada a Neptú, la font està situada a Segòvia, Castella i Lleó.
http://es.wikipedia.org/wiki/Archivo:Jardines_LaGranja4_22.7.2003.jpg
M'ha agradat molt la font de Madrid.

Laia Arimany ha dit...

Llavors, a partir de l'any 399 a.C., els romans ja van creure que Neptú era déu de el mar i l'aigua en general, o encara pensaven que eren dels nuvols i la pluja?
Gràcies, bona entrada:)

Judith Bautista ha dit...

Ha estat molt interessant la informació sobre Neptú però m'agradaria afegir que era el déu que sostenia la Terra, perquè l'oceà voltejava el planeta i ell sostenia el planeta des dels mars. Neptú havia donat forma a las costes, arrancant trossos de muntanyes per a formar els penya-segats...

Laia Elorduy ha dit...

Podeu trobar més informació sobre neptú, més fotos a: http://ca.wikipedia.org/wiki/Nept%C3%BA_(mitologia)

Emma Moreno ha dit...

Jo hi he anat a la font de Madrid!em va agradar molt. M'ha semblat molt curiós, que Neptú no vestia amb grans robes, perquè el seu aspecte físic era prou imposant, molt bona entrada!

Anna Felipe ha dit...

Esta molt ben explicada aquesta entrada.
M'ha agradat, no sabia que Neptú era el deu que dominava l'aigua.

Clàudia Simón ha dit...

És a dir, a l'any 399 a.C va deixar de ser el déu romà dels núvols i de la pluja?

interesant.

Rajae Mellouk ha dit...

Molt interesant,jo no ho sabia.
I com es que no vestia elegant?
M'ha agradat.:)

Jordi Gonzalez ha dit...

No sabia que Neptú era el deu que dominava l'aigua.
A mi també m'agradaria.

Anònim ha dit...

Ja havia sentit a parlar de Neptú, però creia que sempre havia estat déu de les aigües terrestres, no en sabia res de que abans n'era de les aigües aèries.

He descobert que n'hi ha una a Manresa. Va ser creada en època romana per quan arribessin les cavalleries que poguessin beure. Va acabar en rüines, però l'any 2007 es va restaurar. Aquí teniu dos fotografies, una de com era abans i una de com és ara:

http://ca.wikipedia.org/wiki/Font_de_Nept%C3%BA_de_Manresa

M.Barrera ha dit...

Núria estic d'acord amb tu, jo que neptu sempre havia estat el Déu de l'aigües terrestres , no sabia res de que abans era de les aigües aries. Núria molt interesant les fotos, em pensava que nomes estava a Madrid, ja que he anat a Madrid i l'he vist.

lluís feliu ha dit...

Aqui hi ha molta informació sobre Neptú,jo ja savia que els grecs dien que era qui dominava la tempesta i els mars, pero hi han més cose que no savia

Juhy Javier Dominguez ha dit...

Jo sempre havia escoltat parlar de Neptú que era el rei de les aigües.. Però el que no sabia era que quan s'enfadava tenia el poder de provocar terretrèmols o tempestes. I bé, ja era normal que tots els habitatns l'havien d'obeïr ja que era un rei..

Hem sembla molt interessant això de que va crear un regne al fons del mar, i ara que ho llegeixo ho relaciono amb els dibuixos o pel·lícules infantils que a molt d'elles surt un regne al fons del mar.

M'ha agradat molt la teva entrada i sobretot sapiguer-ne més d'aquest história!

Yasmina Ketami ha dit...

Fa gràcia aixo que no bestia molt be ja que el seu simple aspecte ja feia por. No m'agradaria imaginar-me com era el seu aspecte, ja que quan s'enfadava provocava tempestes ...
Bona Entrada María!

Carla Solà ha dit...

Primer de tot felicitar-te Maria per aquesta entrada, crec que està molt "currada", a més a més penso que és molt interessant. Jo com moltes altres persones, com ara la Núria Andreu o la M.Barrera sabia que Neptú era el Déu de les aigües terrestres però no el Déu de les aigüies aèries.
Pensant en el tema de la vestimenta, no m'havia plantejat mai la pregunta de per què no portava roba aquest Déu, ara ja ho sé.
M'ha encantat Maria, un petó!

Anna Solà ha dit...

Llavors, segons sembla, Neptú deuria ser un déu molt important en aquells temps... Crec que si jo hagués viscut en aquella civilització em faria molta por aquest deu i segur que hi creuria! Sembla que sigui ahir que estavem visitant la font de Madrid i fent el treball sobre tot el que veiem...
Bona entrada Maria!

Mireia Cutura ha dit...

Recordo el viatge a Madrid de 4t, va ser molt entretingut i a més vàrem poder observar diverses estàtues dedicades a déus romans com aquesta.
Com molta altre gent, no sabia que l'any 399 aC va passar a ser déus de totes les aigües. A part trobo que l'escultura és motl bonica, molt ben detallada i té ben remarcats els atributs de Neptú!
Bona feina!

Unknown ha dit...

Hola!
No sabia que en Neptú, en la mitologia grega és deia Posidó, ni encara menys que amb el seu aspecte ja transmetia poder.

ASTRONOMIA A LA ROMANA

Les influències de la mitologia clàssica es poden trobar en molts àmbits de la nostra societat, fins i tot en la ciència. En una de les bran...

Popular Posts