31 d’octubre del 2011

OLIMPÍADES BACUS A LA VEREMA DEL FRICANDÓ MATINER!

Segur que a molts us sona el programa de ràdio El fricandó matiner de RAC 105. Doncs aquest cap de setmana escoltant-la, vaig sentir l'anunci d'unes Olimpíades Bacus.


El divendres 21 d'Octubre el Fricandó matiner de RAC 105 conviden els oients a una verema a Vilafranca del Penedès.

De les 7 a les 10h trobareu el Vadó Lladó amb la resta dels col·laboradors del programa en directe al Teatre Municipal Cal Bolet de Vilafranca.

A les 10h s'anirà cap a Vallformosa a fer les Olimpíades Bacus, on es faran diverses proves relacionades amb el vi.




Si voleu participar en el sorteig de les 120 entrades que hi ha, cliqueu aquí i trobareu més informació.

I ara un recordatori de qui era Bacus:

Bacus (en grec) o Dionís era el déu del vi i la vegetació.
Era fill de Zeus i la mortal Sèmele. Va ensenyar als mortals a conrear la vinya i a fer el vi.

Bacus de Michelangelo

Seguint la tradició ell moria cada hivern i tornava a néixer a la primavera. Per honorar el déu es feien diverses festes on es duien a terme diverses actuacions dramàtiques.

El més important d'aquests era: les grans Dionisíaques que es feia a Atenes durant cinc dies de la primavera.

També us deixo un power point amb una mica més d'informació sobre aquest déu:

Què us sembla que es facin activitats com aquestes i que a més estiguin relacionades amb els déus romans?

Mireia Cutura
2n Batx

5 comentaris:

Joan Giralt ha dit...

Jo no hi aniré però em sembla molt bé que es facin festes i trobades com aquestes perquè és important no oblidar el passat. Jo no escolto el Fricandó Matiner però segur que és un programa divertit.

Juhy Javier Dominguez ha dit...

Mira tu que bé, jo aniria segurament que son olimpíades molt interessant i divertides segurament que s'aprenen moltes coses. Mai havia sentit parlar de Bacus, no sabia que era un déu i menys que era un déu del vi i la vegetació, però ara que he llegit la teva entrada i sobre qui era Bacus es relaciona tot millor. I una cosa que hem sembla molt curiosa es que cada hivern moria i llavors quan arribava la primavera tornava a nèixer, però perquè, quina era la causa?
Molt bona entrada!

Xènia Cubí ha dit...

Ostres, quina cosa tant fantàstica, és genial que es facin coses com aquestes, i més en l'actualitat i tenint una relació tant directa amb la religió romana. Estaria bé fer una sortida d'aquest estil des de l'institut.

Núria Andreu ha dit...

Oh! Ja és massa tard per anar-hi! Tot i que no recordo haver escoltat mai el programa, hauria estat interessant anar-hi i participar en el sorteig.

Una entrada molt interessant, està bé que hi hagin propostes com aquestes, ja que així tindrem una mica més de cultura! M'ha agradat!

Unknown ha dit...

És una sort que últimament es facin tants actes per rememorar aquesta cultura que ens precedeix i que va ser tant important per l'Europa antiga, ja que l'Imperi Romà la hi va extendre durant l'època d'expansió.
Sempre he trobat les històries dels déus romans molt ingenioses pel seu temps, i per això m'hagués agradat assistir-hi, però llàstima, ja ha passat!

ELS CONCURSANTS D'OT 2023 SI FOSSIN DÉUS DE L'OLIMP

El passat 19 de febrer va ser la final de la dotzena edició d'Operación Triunfo. Des de finals de novembre, per les xarxes socials, nomé...

Popular Posts