14 d’octubre del 2011

LA VICTÒRIA DE SAMOTRÀCIA


Segur que a tots us sona l'estàtua de la fotografia. És l'estàtua que apareix sempre al costat del títol del nostre bloc. Però exactament quina és la seva història?

És una escultura que pertany al període hel·lenístic. Té una altura de 2.45 m i està feta de marbre cap al 190 a.C. No s'està segur de qui va ser l'autor.


Va ser descoberta al 1863 a l'illa de Samotràcia, pel cònsul francès Charles Champoiseau, un arqueòleg aficionat.

Quan es va descobrir, es va pensar que la va fer Dimitri Poliorcetes per commemorar la victòria naval en Salamina sobre la flota de Ptolemeu Sòter, cap al 306 a.C, ja que en les monedes emeses entre el 244 i el 288 a.C apareixia l'imatge de l'escultura. Encara que més tard van veure que pertanyia a principis del segle II a.C, ja que era més lògic que van elaborar l'escultura per celebrar les victòries sobre Antíoc III el Gran.



La figura femenina representa a la deessa Nike (victòria). L'escultura estava feta perquè es posés a la proa dels vaixells. L'estàtua va embolicada en un fi mantell que s'adhereix al cos i deixa veure la seva figura, sembla que la roba que porta estigui molla. El mantó dret s'embolica per la cuixa dreta per caure després entre les cames i deixant veure la cuixa esquerre.


L'escultura es troba al museu del Louvre, a Paris, en un dels passadissos per on cada dia passen centenars de persones que observen l'estàtua.


Si voleu més informació de l'escultura piqueu aquí.


Aina Gràcia

2n Batx

7 comentaris:

Montse ha dit...

Gràcies, Aina, per explicar-nos el que és la imatge del nostre bloc, d'on ve, el que significa i on la podem veure

Joan Giralt ha dit...

Jo l'he vist!!! És molt bonica. El que no sé és si la van fer així (que podria ser) o ja la van fer sense cap. Per lògica, en cas de que hagués tingut cap, el primer que s'hauria hagut de trencar haguissin sigut les ales. Doncs això, la estàtua original tenia cap?

Mireia Cutura ha dit...

No m'havia fixat mai que el blog tingués aquesta estàtua com a imatge.
És curiós, aquesta estàtua ens va sortir en una classe d'història de l'art i allà és on vàrem saber que va ser d'inspiració per a fer el quadre: "la llibertat guiant el poble".
Bona feina Aina!

Anahi ha dit...

Et pots creure que no m'havia adonat mai de que aquesta imatge es la que apareix al costat del títol?? Ni tan sols sabia que hi havia una imatge...
Però bé, la història m'ha semblat molt interessant. Nike. Ara ja sé més coses.
Bona entrada, Aina!!

Juhy Javier Dominguez ha dit...

Això que he entrat mil cops al blog, i mai m'havia fixat que aquesta estàtua és la que surt al costat.. Ara ja sé més coses d'aquesta estàtua com qui la va "fer" en aquest cas descobrir ja que no es sap qui la va fer, on esta i el que representa asuqesta estàtua i com es diu.

Bona entrada :)

Nadia alsinet ha dit...

Mai m'havia donat conte de que l'estàtua era allà posada...
Si tot va bé, segons el que sé aquest any la veureu quan feu el vaitge a França, de ben segur que el Joan Antoni la disfrutarà com el que més.

Anònim ha dit...

Tenia cap originàriament? Per què aquesta estàtua és la que apareix al costat del títol del nostre bloc i no n'hi ha una altra? Va ser triada a l'atzar o hi ha una raó? Bona entrada:)!

ELS CONCURSANTS D'OT 2023 SI FOSSIN DÉUS DE L'OLIMP

El passat 19 de febrer va ser la final de la dotzena edició d'Operación Triunfo. Des de finals de novembre, per les xarxes socials, nomé...

Popular Posts