FAETONT

Faetont era fill d'Hèlios, la personificació del sol, i de Clímen, una ninfa filla de l'Oceà i de Tetis.



Un dia Èpaf, rei d'Egispte i fill de Zeus i d'Ió, va posar en dubte que era el fill d'Hèlios i Faetont va acudir al seu pare perquè li concedís un do i així demostrar que era el seu fill. El jove li va demanar si podia conduir el seu carro del sol. 


Hèlios no li va poder negar i al matí següent li va deixar el seu carro. Quan els cavalls es van adonar que no portaven al seu amo es van desbocar i van sortir de la ruta. Faetont no els sabia dominar.



Les voltes de l'astre amunt i avall van causar
grans catàstrofes al cel i a la terra, on van haver-ho molts incendis. Zeus va haver de fulminar amb un raig a Faetont abans que l'univers quedés destuït. Al ser fulminat, Faetont va caure al riu Erídan, on va ser enterrat per unes nimfes.



Les conseqüències d'aquest viatge són les difere
nts temperatures a diferents zones, la vegetació terrestre i el color negre de les races africanes "cremades" per Faetont. El mite servia per explicar el fenomen de les estrelles que semblen caure sobre la terra, igual que Faetont va caure del carro solar. 

L'estrella que cau ho fa per causa d'orgull, igual que Faetont, ja que per causa d'orgull de demostrar que Hèlios era el seu pare, ell mor.

 
Aina Gràcia
1r Batx

Comentaris

Dima ha dit…
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
fermin samblas ha dit…
quin article mes interesant, sobre aquest deus
Judith Bautista ha dit…
M'ha impressionat molt que Zeus va tenir que fulminar a Faetont per protegir l'univers i també m'ha agradat molt que ha conseqüència d'això ara hi ha diferents temperatures a diferents zones, la vegetació terrestre i el color negre de les races africanes.
Anònim ha dit…
Jo m'ho he llegit dues vegades i no ho he acabat d'entendre: Faeton volia saber si era el seu pare, però al final resulta que no?
I tampoc he entès això dels astres ni dels grans incendis.
Meritxell Palacios
2n
lluís feliu ha dit…
jo crec que acet tema es molt interesant,oiiiii
M.Barrera ha dit…
M'agrada el comentari ja que abans tots els fenomens de la naturalesa eren relacionats amb els déus i això em sembla molt interessant que hi hagi aquesta llegenda de que a la terra van haver-hi moltes catàstrofes, ja que Faetont va caure amb els cavalls es van sortir de la ruta i desbocar.
Laia Elorduy ha dit…
Es una mitologia interessant.Segons la meterologia grega Faetont fou un heroi, fill d'Helois i Climene.
Meritxell Redondo ha dit…
M'ha agradat molt aquest mite tot i que és una mica insòlit. No he acabat d'entendre si al final era el seu fill o no.
Laia Fernández ha dit…
Gran mite! No és una història gaire clara, però, deixa molt clar el seu final i remarca l'orgull del personatge.
Clàudia Martínez ha dit…
M'agrada. En aquesta història es pot notar l'orgull de Faetont i la gran seguretat que tenia amb ell mateix. Tenir seguretat amb tu mateix està bé i creure que ets capaç de tot també, sempre i quan no sigui en excés.Ell s'ho va creure en excés.
Manar ha dit…
M'ha agradat l'história del mite n'havia sentit petits comentaris peró no l'história sencera.Al final era el seu fill o no?
Anònim ha dit…
Aquesta historia ens demostra que no cal abusar del orgull perquè no sempre ho pots fer tot perfecte. Però al final es demostra que és fill de Zeus o no? No ho acabo d'entendre.
Àlex Alemán ha dit…
Un bon i curiós mite.

Ens explica una lliçó més que important per a tots nosaltres.

Entrades populars d'aquest blog

LA SOCIETAT ROMANA

L'ESCULTURA GREGA - ÈPOCA HEL·LENÍSTICA (IV)

LES CASES ROMANES