18 de març del 2011

L'ATLÀNTIDA DE VERDAGUER AL LLATÍ

El dia 22 de febrer, els alumnes de 1r de batxillerat vàrem fer una excursió a Folgueroles i ens varen explicar la vida de Jacint Verdaguer. També ens van ensenyar les cases on va viure i van recitar alguns poemes seus.

Jacint Verdaguer quan era jove

Un dels que ens van explicar bastant va ser el de l'Atlàntida:
Aquest poema del 1877, esta format per deu cants, una introducció i una conclusió que ens explica les aventures d'Hèracles per Ibèria, l'enfonsament del continent dels atlants, la creació del mar Mediterrani fins al descobriment de les Amèriques.
Les seves obres més importants (l'Atlàntida i el Canigó)

A la introducció, narra com Colom després d'un naufragi, arriba a les costes peninsulars i un ermità li explica l'enfonsament de l'Atlàntida. Aquesta narració ocupa deu cants. I la conclusió ens mostra els pensaments de Colom cap a la futura descoberta del nou continent.

El llibre on està el poema traduït

El gran poema èpic que us acabo d'explicar breument, va ser traduït al llatí i és anomenat: Atlantis. (Si mireu l'enllaç que us he deixat, a partir de la pàgina 20 comença el poema traduït)


Mireia Cutura
1r Batx

9 comentaris:

Anònim ha dit...

Trobo molt interessant que fins i tot els poetes, com Jacint Verdaguer tinguessin presents la mitologia en els seus poemes.

Unknown ha dit...

Et felicito, Mireia, per la gran obra que has trobat d'un gran autor com és Verdaguer. La informació està molt ben organitzada i ben formosa. Gràcies per aquest bon coneixement.

Meri ha dit...

Està molt bè que els poetas utilitzin la mitologia en les seves obres, tot i que la mitologia no es el meu fort, penso que es interessant.

Unknown ha dit...

Un altre clàssic en l'actualitat, bé, no tanta actualitat però es pot considerar un referent, i a sobre Jacint Verdaguer un dels grans de la literatutra catalana!

Aina ha dit...

És un tema molt interessant per escriure un llibre i crec que s'ha de tindre molta imaginació per escriure deu cants.

Ester ha dit...

Bona entrada Mireia. Trobo molt bé que hagis treballat el Jacint Verdaguer i les seves obres. Era tot un poeta!

max ha dit...

és molt interessant mireia.
no sabia que poetes tant reconeguts com jacint verdaguer haguessin comptat amb la mitologia per a escriure alguns dels seus poemes.

Gerard Bou ha dit...

Trobo que jacint verdaguer va ser un gran home de la literatura catalana. Espero poder anar a folgueroles.

Maria Rodriguez ha dit...

És molt interessant saber que, fins i tot els poetes tenien present la mitologia, és a dir, que tothom la té present, fins i tot i que menys t'ho pots arribar a imaginar. I es que nomès cal veure que a tot arreu ens mostren exemples de mites (pel·lícules, llibres...).
Bona entrada!

L'AMOR COM UNS JARDINS

"Now you hang from my lips like the Gardens of Babylon". Aquesta és un tros de la lletra d'una cançó de Taylor Swift. En catal...

Popular Posts