23 de març del 2011

ROMANORUM VITA

Des que els historiadors i els arqueòlegs estudien la civilització romana, han descobert moltes troballes i textos que ens deixen saber amb exactitud com vivien. Tot i així, encara hi ha coses que no sabem, i que possiblement no sabrem mai. Per entendre-ho millor, s'ha fet una exposició sobre la vida que tan ens fascina dels romans.



Està a Saragossa. S'anomena "Romanorum Vita. Una història de Roma". Es va inaugurar abans d'ahir i s'estarà allà fins el dia 7 d'Abril. Està organitzada per la Fundació Social La Caixa.

És un espai de divulgació històrica per a tots els públics. Tracta d'un passeig per Pompeia un dia qualsevol (abans de la seva destrucció) a l'any 79, quan era un imperi. Ens permet viure un dia com vivien els homes i les dones romanes, participar en les seves festes i les seves activitats diàries, que han inspirat tants artites per les seves obres; veure les domus romanes, les olors dels carrers, la importància de les ciutats de l'Imperi, conèixer les jerarquies i la desigualtat de llars i descobrir que no estem tan lluny d'aquests avantpassats nostres.

Si no us ho voleu perdre podeu anar fins a Saragossa... Però no us entretingueu, perquè teniu fins el dia 7 d'Abril per veure les visites guiades de l'exposició.
Us deixo un vídeo amb un petit tràiler de l'exposició:



Algú hi ha anat?
Si no... Us agradaria anar-hi? Per què?


Anna Solà

4t ESO B

10 comentaris:

Cristian Martinez ha dit...

Em sembla molt interessant aquesta exposició de Sarragossa en la que es fa un recorregut per la pompeia del dia abans de la seva destrució.
Crec que aquesta és una manera didàctica i practica per conèixer de primera mà les costums i el dia a dia dels nostres avantpassats i especialment coneixer la vida diària dels ciutadans romans un dia abans de la catastròfe del Vesuvi

elsa camins ha dit...

Crec que esta molt be aquesta exposició i crec que pot ser interessant.

Janet Galvez ha dit...

M'ha semblat interesant aquesta entrada,ja que no sabia que hi havia una exposició a Saragossa sobre la vida dels romans.

Arnau Riera ha dit...

Em sembla interessant aquesta exposició hi ha de ser molt interessant el que hi ha a la exposició.

Anònim ha dit...

Teobo molt adecuat que a Saragossa s0inauguri aquetsa exposició , llàstima que no u podrem assistir
Bona entrada Anna !

Aina ha dit...

Vaja a mi m'agradaria molt poder anar-hi però està una miqueta lluny i no es que tinguem molt temps. Enacara que trobo molt curiós que puguis viure un dia romà a Pompeia.

abigail ha dit...

Jo no he anat, però si tingué l'oportunitat d'anar segur que aniria, ja que es veu prou interessant aquestes troballes.
Bona entrada :)

abigail ha dit...

Jo no he anat, però si tingué l'oportunitat d'anar segur que aniria, ja que es veu prou interessant aquestes troballes.
Bona entrada :)

Brian Vásquez ha dit...

que interessant! esta molt be tot aixo.

Maria Rodriguez ha dit...

Mai i he anar, però seria interessant de veure! Esta molt bé això, bona entrada!

L'AMOR COM UNS JARDINS

"Now you hang from my lips like the Gardens of Babylon". Aquesta és un tros de la lletra d'una cançó de Taylor Swift. En catal...

Popular Posts