12 de març del 2011

L'OLIMP

L'Olimp en la mitologia grega i romana era on vivien els déus olímpics: Zeus, Hera, Hefest, Apol·lo, Atena, Artemisa, Ares, Afrodita, Hermes, Hèstia, Demèter, Posidó, Hades i Persèfone, encara que aquests dos últims vivien a l'inframón.

El mite diu que cadascun dels déus vivia en el seu palau personal gaudint de la inmortalitat i dels seus avantatges, ocults per una espessor de núvols que no deixava veure el lloc. Des d'aquest, els déus manaven i dirigien la humanitat.

Representació dels déus a l'Olimp.

Deixant de banda, per ara la mitologia, actualment l'Olimp és la muntanya més alta de Grècia, el seu cim arriba als 2.919 metres anomenat Mítikas.

També a Mart existeix un volcà amb el nom d'aquesta muntanya "clàssica", que fa tres vegades l'alçada de l'Everest.
















Mont Olimp, la muntanya més alta de Grècia



Mont Olimp a Mart

Ivan Linares
1r Batx

2 comentaris:

abigail ha dit...

Bona entada Ivan!
no en sabia res d'aquesta montanya.
carai si que ne's d'alta.
pel que es veu la mitología grega: el Olimp era la vivenda dels deus olímps, els principals deus del panteó grec, precidit per Zeus.

Pol ha dit...

bona entradaaa ivan, com diu la abigail, la muntanya es molt alta, ara ja se mes o menys com es deia el nom on vivien els deus i també la localització.

ASTRONOMIA A LA ROMANA

Les influències de la mitologia clàssica es poden trobar en molts àmbits de la nostra societat, fins i tot en la ciència. En una de les bran...

Popular Posts