DÈDAL I ÍCAR

Ícar era el fill de Dèdal, que va ser l'inventor i arquitecte del laberint de Creta, on hi estava tancat el Minotaure. Teseu va ser qui va matar el monstre, i després, Minos que era el rei de Creta, va culpar Dèdal dient que havia sigut ell qui l'havia matat i va tancar-lo a ell i al seu fill dins del laberint de Creta.La caiguda d'Ícar, Jacob Peter Gowy

Però com que Dèdal era molt hàbil en recursos, va saber construir unes ales amb plomes d'ocells unint-les amb cera. Ell i el seu fill se les posaren a les espatlles, però abans de prendre el vol, Dèdal li va aconsellar al seu fill que no volés massa enlaire, ni massa a prop del mar.
Ícar, no fent-li cas, va volar massa a prop del Sol, i la calor del sol va fer que la cera es fongués. Llavors Ícar va caure al mar, i des d'aquell moment, s'anomena mar d'Icària.


Mar d'Icària a l'illa d'Egeu

A continuació, he trobat tres videos on el Narrador de Cuentos ens explica aquest mite més omplert d'informació:

També he pogut trobar una pàgina web que potser us pot interessar, ja que en ella podeu trobar espectacles que es fan a diferents llocs. Aquests espectacles tracten sobre els mites clàssics, i crec que en podem trobar de tot. Feu-hi una ullada!

María Rodríguez
4t ESO

Comentaris

Aina ha dit…
Sempre he trobat que Ícar tindria que haver fet cas al seu pare i així no li hauria passat el que li va passar. Enacara que trobo molt curiós que es puguessin fer unes ales de plomes d'ocells enganxades amb cera. Bona feina!
Meri ha dit…
trobo molt astut per part del pare que contruis unes ales per tal d'escapar del laberint. Alhora el arriba massa aprop del sol i la cera es desfà. Bona feina Mariia!
Unknown ha dit…
Trobo absurd que Ícar no faci cas al seu pare

Entrades populars d'aquest blog

LES CIUTATS ROMANES

ELS PATRICIS I ELS PLEBEUS

DÉUS, PERSONATGES I MONSTRES MITOLÒGICS