100 ANYS D'EXCAVACIONS ARQUEOLÒGIQUES A MÈRIDA

El 2010, aquest any, es commemora el centenari de l’inici dels treballs arqueològics en el teatre i l’amfiteatre romà, considerats com les primeres excavacions de la ciutat de Mèrida.
















Teatre romà de Mèrida

















Amfiteatre romà de Mèrida


S’ha fet un projecte sobre diverses institucions basades en la gestió, en la investigació i la difusió del jaciment arqueològic de Mèrida que, amb el seu treball, han fet que actualment tinguem molts coneixements del passat històric de la ciutat de Mèrida. Per aquest motiu, els arqueològics de Mèrida han volgut proposar un seguit d'activitats que tinguin com a fil conductor donar a conèixer la historia de l’arqueològica d’aquesta ciutat al llarg d’aquests cent anys. La proposta que es presenta es basa en activitats divulgatives i científiques per a totes les persones i per a que el jaciment arqueològic cada cop tingui més interès i més importància.




En aquest projecte, proposat i impulsat pel Consorci de la Ciutat Monumental de Mèrida, el Museu Nacional d’Art Romà i l’Institut d’Arqueologia, tenen, a més, l’ajuda i la implicació d’altres institucions. Així doncs, tenen com a intenció animar els ciutadans de Mèrida, en especial, que s’uneixin a aquest projecte i a participar a les activitats.


Situació Geogràfica de Mèrida


Aquí us deixo un enllaç on hi trobareu la programació que es fa durant aquest any, una agenda d'activitats que es faran, notícies, exposicions i altres programes.


Elena Martínez

2n Batx

Comentaris

Mireia Cutura ha dit…
Trobo quE és una molt bona idea!
Aquest projecte ajudarà a que la gent coneixi més les vides romanes que va haver a Mèrida.
Pel que estic veient en el programa d'activitats que faràn per a la gent hi ha de tot: tallers d'arqueologia, visites dramatitzades, una exposició fotogràfica dels 100 anys d'arqueologia a Mèrida, i d'altres.
Crec que al gent que ho està organitzant està fent molt bona feina!
Meçi per la informació =)
Unknown ha dit…
L'organització és una passada, la veritat, és que m'encantaria assistir-hi només veient les imatges... i les exposicions deuen ser una passada!
Andrea Padilla ha dit…
Moltes gràcies Elena, aquesta informació segur ens serveix per quan haguem d'estudiar els monuments romans per la selectivitat, saber com és el seu estat a l'actualitat.
Míriam ha dit…
Torno a emocionar-me al veure aquestes fotos.
Gràcies per l'informació!, i també gràcies a la gent que està treballant per fer exposicions i altres programes.
Anna Solà ha dit…
Està bé que recuperin antics monuments i és molt important la seva tasca, ja que, si no ho fessin, potser ja ho hauriem perdut tot!
M'agradaria poder visitar-ho!
Gràcies arqueolegs! :)
Anònim ha dit…
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Anònim ha dit…
Està bé que recuperin i fassin entendre a la gent de l'importància dels Romans, tam,bé esta bé tenir gent que realitzi bé la seva faina , si o tot elq eu s'ha descobert fisn ara s'hauria perdut!
Tambè abans s'havia feu una publicaicó sobre algú que havia fet un viatge a Mèrida i havia visitat el teatre romà, i ara gràcies a aquest projecte que s'han fet actualment els coneixaments i el significat hisòric que té aquest5a ciutat. I ara em sembla molt productiu totes les activitats que s'han proposat per conèixer la historia de l'arqueològia.
abigail ha dit…
Hola!

Que bé, trobo que està molt bé fer aquest projecte, per així poder conèixer més sobre Merida i els seus restes..
abigail ha dit…
Hola!

Que bé, trobo que està molt bé fer aquest projecte, per així poder conèixer més sobre Merida i els seus restes..
Pol ha dit…
quina passada de amfiteatre!!!

Entrades populars d'aquest blog

LA SOCIETAT ROMANA

L'ESCULTURA GREGA - ÈPOCA HEL·LENÍSTICA (IV)

LES CASES ROMANES