28 d’octubre del 2010

DIDO, LA NOSTRA PRINCESA



Dido i Enees, Pierre-Narcisse Guérin, Museu del Louvre, París

Dido també coneguda com Elisa princesa de Cartago (Tunísia).
Era filla del rei Tir també conegut com Muto. Tenia dues germans Pigmalió que va heretar el tro i la petita Anna.

Sicarbas era el sacerdot d'un temple que es diu Melkart. Tenia molt tresors amagats. Pigmalió desitjava tenir-los i per saber on eren va obligar a la princesa casar-se amb Sicarbas. Però no li va dir perquè estava tan interessat en què es casessin. Dido no l'estimava, però ell a ella sií. Un temps després, Pigmalió li va dir a la seva germana on eren amagats els tresors.

Ella es va veure utilitzada, va esbrinar on s'amagaven els tresors però no ho va dir al seu germà. Ella li va mentir dient-li que estava enterrat sota l'altar. Pigmalió va manar que matessin Sicarbas aquella mateixa nit i va enviar a uns quants perquè desterressin el tresor. Però el tresor estava enterrat al jardí del temple. Ella va veure com assassinaven el seu marit, així que va córrer a desenterrar el tresor i va fugir amb la seva petita germana Anna i les donzelles.

Dido va arribar a les costes africanes on hi va trobar una tribu amb el rei Jarbas. Va demanar-li hospitalitat i un tros de terra. Ell encantat li va donar el que volia amb la condició que la terra ocupés la pell d'un bou. Dido va ser llesta i va ordenar que es tallessin tires fines i petites per ocupar més tros de terra, amb això va construir una fortalesa amb el nom de Birsa, que més tard es va convertir en la ciutat de Cartago.



Allà va conèixer Enees. Dido, en veure'l, es va enamorar profundament d'ell i ell també. Després d'un temps junts, Júpiter va manar a Enees anar-se'n d'allà per fundar un altre poble. El dia que s'anava Dido va intentar de totes maneres que es quedés amb ella però no li va servir de res. Quan s'en va anar, Dido va tornar a casa i es va clavar l'espasa d'Enees al cor. Després de la seva mort va ser venerada com una deessa.



La mort de Dido, Cayot, Museu del Louvre

Avui les flors tenen un color especial, els ocells canten més, el sol brilla amb una nova força i aquesta nit les estrelles somriuran pel naixement d'una nena tan preciosa. Aquest treball va dedicat a la nostra princesa Dido, filla de la Majka.



Majka, esteu precioses!!!!




Felicitats!!!

Manar El Kadiri
4t ESO

17 comentaris:

Yasmina Ketami ha dit...

oooooooooooooooooohh! quina preciositat la dido, moltisimes felicitats majka, es tan preciosa com tu, espero que sigui molt sana i que sigueu molt felices, et destijem lo millor, i esperem que algun dia ens la portis al institut aveurela.
Sobre l'article esta molt ben explicat, i es una mica tràjica la historia de la deesa Dido.
Molt bon article manar, gràcies :)

Ayoub ha dit...

Ostres que mona la Dido, s'assembla a se mare :). Enhorabona Majka i bona dedicatoria Manar :).

abigail ha dit...

Majka :)

quina criatura més bonica! FELICITATS!!
encara no havia sentit parlar d'aquest mite.

Aina ha dit...

FELICITATS Majka per la teva filla, és molt maca. M'enrecordo que a classe de literatura universal vem treballar la part en que Dido coneixia a Eneas. És un història molt tràgica.

mireia ha dit...

Felicitats Majka per la Dido, és molt guapaaa!
M'agrada molt aquest nom, i el mite també està molt bé, és la primera vegada que el llegeixo, i la primera vegada que havia escoltat que algú l'esmentava va ser a la serie d'El internado!!

majka. ha dit...

Nois, m'ha encantat aquesta entrada, m'heu arrencat unes quantes llagrimetes d'aquestes d'emoció i felicitat suprema!!!

veig que seguiu tan genials com sempre! jo també espero veure.us ben aviat, quan aconsegueixi tornar a una mínima normalitat.

Gràcies per aquesta entrada tan bonica, la penjaré també al seu blog, així quan creixi la podrà llegir.

Mevamitja, gràcies!!!!

Andrea Padilla ha dit...

Moltes felicitats Majka! Espero que vagi molt bé i que sigui molt especial aquesta nova etapa de la teva vida. Un petonas molt fort per les dues!

Maria ha dit...

Moltes felicitats Majka!!
és una princeseta preciosa!
us desitjo el millor a totes dues! :)

Unknown ha dit...

De fet, és una mica arriscat posar-li Dido per la història que porta a sobre...però bé, n'estic segur que en sortirà una bona princesa... Felicitats Majka!
Us desitjo felicitat per a tota la família :)

Ester ha dit...

ostres que bé! Moltissimes Felicitats Majka! quin nom més macu i quina filla més maca :)

Judith ha dit...

Majka moltes felicitats!!
Espero que hagi anat tot molt bé tant a tu com la petita Dido.

Mireia Cutura ha dit...

Majka moltíssimes felicitats! =)
La teva filla és preciosa, i el nom també és molt bonic.
La història de Dido no la coneixia, i em sembla molt trista, almenys a la part final.

fran ha dit...

felicitats majka!! espero que ho disfrutis molt. Manar m''ha agradat molt ho has fet molt bé!! :)

sandra ha dit...

quan la montse ens va explicar l'història em vaig enrecordar de la majka i la petita dio jajaj moltbona aquesta entrada manar!

sandra ha dit...

quan la montse ens va explicar l'història em vaig enrecordar de la majka i la petita dio jajaj moltbona aquesta entrada manar!

Laura ha dit...

Majka felicitaaaats!!! la dido es una criatura preciosa.
El mite es molt ineressant perquè la dido va ser un personatge en la mitologia romana molt llesta i va arribar a fundar una ciutat tant important com Cartago.

naual.T ha dit...

Felicitata Majka! Suposo que resulta original això de tenir el mateix nom que un personatge de princesa, esperem que la petita Dido agafi les qualitats de l'antiga no? :)

ASTRONOMIA A LA ROMANA

Les influències de la mitologia clàssica es poden trobar en molts àmbits de la nostra societat, fins i tot en la ciència. En una de les bran...

Popular Posts