24 de gener de 2009

ELS CLÀSSICS ALS QUIOSCOS


La Fundació Bernat Metge va ser creada el 1922, sota el patrocini de Francesc Cambó, amb l'objectiu d'incorporar els autors grecs i llatins a la llengua i a la cultura catalana. Actualment, la col·lecció està formada per més de 365 volums.Les 50 principals obres clàssiques gregues i llatines de la col·lecció catalana Bernat Metge, es van posar a la venda el passat dimarts en els quioscos. Publicades per l'Institut Cambó, les obres conserven el contingut i la composició de la col·lecció original.

Són edicions bilingües, prologades i comentades, amb les traduccions catalanes fetes per escriptors i filòlegs com Carles Riba, Joaquim Balcells, Carles Cardó i Miquel Dolç. La col·lecció recull obres des del segle V a.C fins al II d.C, posant a l'abast del públic les obres més importants de la història, la literatura i el pensament de Grècia i Roma.

El primer volum de la col·lecció és de dues tragèdies de Sòfocles, Antígona i Les dones de Traquis, traduïdes per Carles Riba.

Notícia extreta de l
'Avui , de 20 de gener.

Mireia Vidal
4rt ESO

7 comentaris:

Montse ha dit...

Gràcies Mireia!!
Per fi s'acostaran els clàssics a tothom. Penseu que els llibres de La Bernat Metge eren caríssims, no eren a l'abast de tothom.

Elena ha dit...

Molt interessant Mireia!
Ens informes sempre de l'actualitat!!
Adeu!!

Maria ha dit...

Ole Mireia! :)
tu sempre ens tens ben informats de tot! jaja

Duna* ha dit...

Doncs com la MOntse penso que esta molt bé que ara pogui esta a l'abast de tothom aquesta col·lecció de Sófocles traduida per Carles Riba.

beeRtaa ha dit...

Mireiia :)
com diu la elena, sempre ens informes de l'actualitat :).
Segu que vindra molta gent, per a comprar aquestes obres que estan a la venda, ja que ara estan a l'abast de tothom. Aixo, ho diu amb el seguent fragment: 'Les 50 principals obres clàssiques gregues i llatines de la col·lecció catalana Bernat Metge es posen a la venda a partir d'aquest dimarts als quioscos.'

andreaaa ha dit...

És molt interesant Miree!!!
Un petó

Judith ha dit...

Es molt interessant sobretot sempre ens tens imformats de l'actualitat

un petoo