24 de gener del 2009

ELS CLÀSSICS ALS QUIOSCOS


La Fundació Bernat Metge va ser creada el 1922, sota el patrocini de Francesc Cambó, amb l'objectiu d'incorporar els autors grecs i llatins a la llengua i a la cultura catalana. Actualment, la col·lecció està formada per més de 365 volums.



Les 50 principals obres clàssiques gregues i llatines de la col·lecció catalana Bernat Metge, es van posar a la venda el passat dimarts en els quioscos. Publicades per l'Institut Cambó, les obres conserven el contingut i la composició de la col·lecció original.

Són edicions bilingües, prologades i comentades, amb les traduccions catalanes fetes per escriptors i filòlegs com Carles Riba, Joaquim Balcells, Carles Cardó i Miquel Dolç. La col·lecció recull obres des del segle V a.C fins al II d.C, posant a l'abast del públic les obres més importants de la història, la literatura i el pensament de Grècia i Roma.

El primer volum de la col·lecció és de dues tragèdies de Sòfocles, Antígona i Les dones de Traquis, traduïdes per Carles Riba.

Notícia extreta de l
'Avui , de 20 de gener.

Mireia Vidal
4rt ESO

7 comentaris:

Montse ha dit...

Gràcies Mireia!!
Per fi s'acostaran els clàssics a tothom. Penseu que els llibres de La Bernat Metge eren caríssims, no eren a l'abast de tothom.

Elena ha dit...

Molt interessant Mireia!
Ens informes sempre de l'actualitat!!
Adeu!!

Maria ha dit...

Ole Mireia! :)
tu sempre ens tens ben informats de tot! jaja

Duna* ha dit...

Doncs com la MOntse penso que esta molt bé que ara pogui esta a l'abast de tothom aquesta col·lecció de Sófocles traduida per Carles Riba.

beeRtaa ha dit...

Mireiia :)
com diu la elena, sempre ens informes de l'actualitat :).
Segu que vindra molta gent, per a comprar aquestes obres que estan a la venda, ja que ara estan a l'abast de tothom. Aixo, ho diu amb el seguent fragment: 'Les 50 principals obres clàssiques gregues i llatines de la col·lecció catalana Bernat Metge es posen a la venda a partir d'aquest dimarts als quioscos.'

Andrea Padilla ha dit...

És molt interesant Miree!!!
Un petó

Judith ha dit...

Es molt interessant sobretot sempre ens tens imformats de l'actualitat

un petoo

ASTRONOMIA A LA ROMANA

Les influències de la mitologia clàssica es poden trobar en molts àmbits de la nostra societat, fins i tot en la ciència. En una de les bran...

Popular Posts