HEFEST

Hefest (Volcà) era el déu del foc i de la forja. Era considerat el protector de tots aquells que treballen a l'artesania o a la metal·lúrgia. 
Era el fill de Zeus i Hera, tot i que hi han històries que diuen que només era el fill d'Hera. Un fet que destaca molt d'Hefest a diferència dels altres déus de l'Olimp, és que va néixer molt lleig, així que la seva mare el va llençar des de l'Olimp i la caiguda li va ocasionar coixesa. 
Va caure al mar on va ser recollit per la mare d'Aquiles. Va ser criat per 2 dones a l'illa de Lemnos fins que es va convertir en el mestre artesà. 

Vulcà, Guillaume Coustou, 1742

El retorn a l'Olimp: 

Per guanyar-se la gratitud de l'Olimp va fer diversos regals als déus, però no hi havia resultat.
Així que va decidir fer una trampa al tron d'Hera, es tractava d'una trampa que qui s'assegués a aquell tron és quedaria atrapat. Hera va quedar atrapada a aquesta trampa així que tots els déus de l'Olimp li van demanar a Hefest que l'alliberés, però aquest es va negar. Però gracies a Dionís (déu del vi), Hefest va tornar ebri a l'Olimp i va accedir a alliberar-la però amb unes certes condicions, una d'aquestes va ser casar-se amb Afrodita.
Així que Afrodita i Hefest es van casar, Hefest va forjar moltes joies per aquesta, però ella no estimava a aquell déu, així que es va buscar un amant, Ares déu de la guerra. Però Apolo els va descobrir, així que li va anar a dir a Hefest, aquest no va dir res, però va preparar una xarxa invisible i irrompible de plata al voltant del llit d'Afrodita. 
Així que quan aquests dos es van tornar a trobar, els dos amants van quedar atrapats a la xarxa, i Hefest va avisar tots els déus perquè ho veiessin i així avergonyir els amants. Però un dels déus va quedar parat amb la increïble bellesa d'Afrodita, així que finalment el que va quedar avergonyit va ser Hefest. Va prometre alliberar-los de la xarxa si no es tornaven a veure mai més. Aquests van accedir, però mai van mantenir la seva promesa. 



Família: 
Mai van tenir fills amb Afrodita, ja que aquesta l'enganyava. 
Però algunes històries diuen que va tenir un fill amb Atena, que la va intentar violar però no va poder. El seu semen va caure al terra i Atena el va netejar amb un mocador i així va néixer Erictoni. 
Hefest va tenir moltes amants diferents i molts fills, entre les seves amants es trobaba Caris una de les 3 i de les mes joves càrites. 
Els seus fills van ser: Eukleia, Eupheme, Euthenia i Philophrosyne. 


Judit Contreras
1r Batx

Comentaris

Judith Rodríguez ha dit…
Deixa'm afegir com a curiositat que, Hefest fou qui creà moltes de les armes i objectes dels déus, com ara bé el casc i les sandàlies d'Hermes, el déu missatger, el cinturó d'Afrodita , el carro de Helios,etc.
Molt interessant!
Carla Erra ha dit…
Un cop més es veu la crueltat dels déus i la poca empatia que tenien. M'ha cridat molt l'atenció el fet que Hera llancés el seu fill en veure la seva aparència. Moltes fonts afirmen que el físic d'Hefest també venia donat per un enverinament per arseni. Aquest era un metall que es feia sevir per endurir el coure. Bona feina!
Meryem Merimi ha dit…
M'ha semblat una entrada molt interessant! Una curioistat és que la seva aparença física indicava que tenia arseniosis o enverinament per arseni. L'arseni s'usava per a endurir el coure, per això molts ferrers tenien aquesta malaltia.
helena rovira ha dit…
Després de ser llançat per la seva mare, es va quedar coix per vida.

Entrades populars d'aquest blog

LA SOCIETAT ROMANA

LES CIUTATS ROMANES

LES CASES ROMANES