7 de novembre del 2019

EDIFICIS DE L'ANTIGA ROMA

La ciutat Romana, actualment es un dels llocs més històrics que es conserven. Algun dels edificis més importants són els següents: L'amfiteatre romà, el colisseu, el circ, la basílica, el fòrum.... i molts més. 

L'amfiteatre romà:

L'amfiteatre romà es troba a Tarragona, de la segona meitat del Segle I dC. 
Va ser construït a la ciutat de Tarraco, fora de tot el recinte emmurallat. Estava situat al costat del mar i a prop de la porta d'accés a la ciutat. 
Aquí se celebraven les lluites de gladiadors romans, o les lluites de feres, i on es jutjava als condemnats a mort. 


                                                            Amfiteatre romà, Tarragona

El coliseu: 

El coliseu es troba a la ciutat de Roma, actualment es un del monuments de l'antiga Roma més importants i més històrics, juntament amb: el fòrum i el Palatí. Al coliseu se celebraven tot tipus de lluita: lluites de gladiadors, lluites amb bèsties, lluites navals... 
Va ser construït entre els anys 72 i 80 dC. Va ser construït per substituir l'últim amfiteatre que va haver-hi que va ser incendiat pel "gran incendi de Roma" l'any 64. Llavors va passar a ser l'amfiteatre més gran de tot l'imperi Romà. 
Amb una capacitat per a 50.000 espectadors. 

Coliseu (amfiteatre), Roma
El circ: 

Els circs romans eren molt importants a Roma (a més dels teatres i els amfiteatres). El circ era un recinte allargat on se celebraven tots els jocs públics, entre ells: les carreres de carros (concurs on els participants intentaven donar 7 voltes al circ), els corredors (estaven muntats en petits carros, que guanyaven grans premis, però on molts dels participants eren esclaus que lluitaven per la seva llibertat),...etc. 
Els circ màxim de Roma (Circ Màxim) està situat entre les muntanyes Aventí i Palatí. La pista era de sorra, aquest circ fa 600 metres de longitud i 225 metres d'amplada, era el circ més gran de tot Roma, estava per davant del circ Flamini i el circ de Majenci. El circ màxim té una capacitat per a 300.000 espectadors.


Circ màxim (Circ Massimo), Roma
Edificis romans: 
  • Temple
  • Cúria
  • Basílica
  • Tabernae
  • Rostra
  • Obeliscs, columnes i arcs (monuments construïts en commemoració d'algun fet important en la vida d'un emperador)
Obeliscs: Egipte
Columnes: Per exemple: la columna Trajana
Arcs: Per exemple: l'arc de Berà 


Obeliscs, Roma
Ciutat Romana:



Judit Contreras
1r batx

2 comentaris:

Carla Erra ha dit...

Un tema molt interessant. Un fet que em semblava curiós a la lluita entre gladiadors és que el rei decidia per la vida del que havia perdut. Si el rei aixecava el polze, deixava el gladiador en llibertat i el salvava, en canvi si el polze apuntava cap avall, el guanyador tenia permís per executar-lo.
Bona feina!

Anònim ha dit...

Una entrada molt interessant, és increible la quantitat d'edificis que van arribar a dissenyar i també a construir. Tot hi així tinc una pregunta; a dia d'avui, la nostre manera de consrtuir ha heredat coses de la cultura romana?

ASTRONOMIA A LA ROMANA

Les influències de la mitologia clàssica es poden trobar en molts àmbits de la nostra societat, fins i tot en la ciència. En una de les bran...

Popular Posts