15 de maig del 2014

HESÍODE

HESÍODE va ser un important poeta grec que va viure en un petit poble anomenat Ascra, a Beòcia al segle VIII a.C. El seu germà Perses va malgastar els diners que el seu pare li havia deixat en herènica, i Hesíode el va portar a judici. Per un veredicte injust, aquest últim en va sortir perjudicat. D'aquí en va treure la inspiració per escriure la seva obra Treballs i dies.

Hesíode
Treballs i dies planteja temes importants com la justícia de Zeus envers els humans o l'existència humana. Es pregunta sobre l'origen del bé i del mal, i arriba a la conclusió que és l'home qui provoca la maldat. Relata la societat camperola de Grècia, fet que dóna al llibre un gran valor històric.  Està format per 822 hexàmetres. És també en aquest llibre on s'explica el mite de Prometeu i Pandora i el poeta divideix la història de la humanitat en cinc etapes.

La seva altra obra és Teogonia, on es presenten la història dels déus immortals, l'origen de l'Univers i la genealogia dels déus preolímpics. Està format per 1.200 hexàmetres. 

Hesíode és el primer poeta occidental a explicar experiències personals en les seves obres.

Aquí trobareu un article del 2012 sobre la Teogonia, i a continuació un Slideshare amb les generacions dels déus explicades de manera amena:




Alba Masnou 
1r Batx

2 comentaris:

Unknown ha dit...

Recordo haver estudiat aquest poeta en l'últim curs de grec i que se'm va fer molt curiosa la història de com "Treballs i Dies" va ser inspirat en una injustícia familiar.

Unknown ha dit...

és interessant veure com un poeta de l'antiguitat va escriure el mite del qual jo més tard en vaig fer una entrada, però bé aquest home sembla d'allò més interessant ja en llegiré algun fragment!

L'AMOR COM UNS JARDINS

"Now you hang from my lips like the Gardens of Babylon". Aquesta és un tros de la lletra d'una cançó de Taylor Swift. En catal...

Popular Posts