DEIANIRA I NESSOS: LA MORT D'HÈRCULES

Deianira és una princesa de la mitologia, més coneguda com la bonica dona d'Hèrcules. La llegenda que té relacionada és la d'Hèrcules i el centaure Nessos, que ara s'explica:

Hèrcules torna a casa amb Deianira. Al seu pas troben un riu, que Deianira no pot travessar. Està al costat del riu el centaure Nessos, que s'ofereix a ajudar-la a creuar a l'altra banda. Hèrcules accepta; Deianira munta Nessos i Hèrcules es posa a nedar. 

"L'abducció de Deianira", de Guindo Reni
Però les intencions de Nessos no són les que l'heroi pensava; el centaure, enamorat de la seva bellesa, intenta violar la noia, que es posa a cridar. En adonar-se del que està passant, Hèrcules llança una fletxa verinosa a Nessos. Just abans de morir, aquest li diu a Deianira que agafi la seva sang, enverinada, que  li servirà per descobrir si el seu marit li és infidel. 

Més tard, quant Deianira dubta de la fidelitat d'Hèrcules, impregna un mantell de la sang del centaure i li dóna a l'heroi. A aquest, que efectivament l'havia enganyat amb una altra dona, se li encén la capa i es crema. I així mor el gran heroi Hèrcules. 


Alba Masnou 
1r Bat

Comentaris

Unknown ha dit…
L'autor ha suprimit aquest comentari.
Unknown ha dit…
Per ser un semi déu important trobo que Hèrcules mor d'una manera poc heroica no? jaja
Eva Soler ha dit…
Sembla estrany que el que intentava violar-la fos el mateix que la va ajudar a adonar-se que el seu marit li era infidel. Curiós...
Eva Soler ha dit…
Sembla estrany que el que intentava violar-la fos el mateix que la va ajudar a adonar-se que el seu marit li era infidel. Curiós...

Entrades populars d'aquest blog

ELS PATRICIS I ELS PLEBEUS

LES CIUTATS ROMANES