LA NECRÒPOLIS PALEOCRISTIANA DE TARRAGONA

El passat dijous 10 d'abril els alumnes de Llatí i de Literatura Castellana de l'Institut Jaume Callís de Vic, vam visitar la ciutat de Tarragona i les restes romanes que hi ha com per exemple el Circ Romà, i l'Aquaducte de les Ferreres. Malauradament no vam tenir la oportunitat de visitar la Necròpolis per raons de temps i distància, però com que és una construcció tant important en vull fer esment.

La Necròpolis Paleocristiana de Tarragona és un conjunt funerari del segle III dC ubicat fora del nucli urbà per motius d'higiene i d'espai. Hi han enterrats els màrtirs de Tarragona: Auguri, Eulogi i Fructuós, entre d'altres, i per aquests motius hi van construir una Basílica en honor seu, però malauradament no se'n conserva cap resta. És l'àrea funerària a cel obert més important que es conserva de l'Imperi Romà d'Occident. L'àrea del cementiri consta d'unes 2.050 tombes. La Necròpolis va ser descoberta l'any 1.923, quan excavaven per començar a construir els fonaments per bastir una fàbrica. La Necròpolis forma part del Conjunt arqueològic de Tàrraco, i va ser declarada Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO.


Carla Espadaler 
1r de Batxillerat 

Comentaris

Unknown ha dit…
M'hagués agradat molt poder visitar la necròpolis, però gràcies a la teva entrada ara puc saber coses d'ella que abans no sabia com per exemple que va ser declarada Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO
Unknown ha dit…
Una entrada molt interessant! Va ser una pena no poder visitar la necròpolis ja que sembla una construcció molt bonica.
Unknown ha dit…
L'autor ha eliminat aquest comentari.

Entrades populars d'aquest blog

ELS PATRICIS I ELS PLEBEUS

COM VESTIEN ELS ROMANS?

CIVILITZACIÓ MINOICA