23 de maig del 2014

ANIMES I MANGUES AMB ELEMENTS CLÀSSICS I ROMANS

No és la primera entrada que faig sobre manga, però he pensat que seria interessant tenir una recopilació d'alguns animes i mangues que tinguin elements clàssics i romans. M'he sorprès en descobrir-ne tants! A més, segur que me n'he deixat uns quants! Estan ordenats més o menys de més antic a més recent.

Umi no Triton ("El tritó del mar"): Dibuixat pel creador del manga, Osamu Tezuka el 1972, va ser adaptat a l'animació. Fa 5,000 anys, la família Tritó que vivia pacíficament a l'Atlàntida és destruïda per la família Posidó. Tritó, un dels supervivents de la seva família, s'embarca en un viatge per lluitar contra la família Posidó.

Els elements clàssics són, com es pot veure, Posidó i els tritons.

Tritó lluitant amb un monstre marí

Metamorphoses: Winds of Change (Hoshi no Orpheus - Orpheus of the Stars): ("Metamorfosis: Vents de canvi"/ "Orfeu de les estrelles") pel·lícula animada de 1979, que segueix les Metamorfosis d'Ovidi. Aquí els elements clàssics són innombrables.



Ulysses 31: Anime francojaponès de 26 capítols emès entre 1981-1982 que explica la història d'Ulisses que, al segle XXXI, regala al seu fill Telèmac pel seu 12è aniversari la seva primera travessia a l'espai. Però resulta que el nen és raptat per uns àliens que volen oferir-lo en sacrifici a un cíclop. La història ens convida a acompanyar Ulisses i el seu fill en la seva odissea per l'espai. 

Una versió futurista i interespacial de la clàssica Odissea d'Homer. A més d'Ulisses i Telèmac, també apareixen Temis i altres déus, i espais com el Regne d'Hades.



Arion: Manga creat per Yoshikazu Kasuhiko entre 1979 i 1984 que consta de cinc volums. Ha estat adaptat a una pel·lícula anime. L'argument és el següent: Hades enganya el jove Arion i el porta a l'infern, on l'entrena per esdevenir un guerrer prou fort per derrotar un déu. "Arion" explica la història d'un noi que lluita en les guerres contra els déus i deesses i amb aquests.

En la mitologia Arió de Lesbos va ser un poeta. També es diu així un cavall, fill de Posidó i Demèter, que posseeix el do de la immortalitat i la paraula.

Arion

Saint Seiya: Anime i manga molt famós arreu del món, i amb diferència el més famós de la llista, sobre la lluita dels Sants d'Atena per protegir el món de l'amenaça dels Déus. Més informació en aquesta entrada. Se n'ha fet i se'n segueixen fent diferents seqüeles, fet que fa que els elements grecs es multipliquin continuament. És ple a vessar de déus i deesses, així com de llocs i animals caracteritzats de manera atractiva.

Saint Seiya

Heroic Age: Manga de 4 volums que va ser adaptat a l'animació el 2007. Fa temps la Tribu d'Or, que tenien poders com el de veure el futur, van llançar un missatge a l'Univers. Van invocar les tribus de l'Univers, de les quals només tres (tribu de Plata, Bronze i dels Herois) van respondre. Aleshores, tots quatre comencen la seva conquesta de l'Univers. Per alguna raó desconeguda, la tribu d'Or decideix marxar fora de l'Univers. Abans d'això, però, una última tribu respon al seu missatge: la tribu de Ferro, la dels humans. Aquest és l'inici de l'argument. Per més informació sobre aquest, cliqueu aquí.

Els elements mitològics d'aquesta sèrie són, en primer lloc, el fet que segueix les edats de Hesíode. En segon lloc, hi ha un personatge que es diu Deianira, com una de les dones d'Hèrcules. Finalment, hi ha la presència d'Argonautes. Personalment, m'agrada bastant l'opening de la sèrie, que es pot veure més avall:

Deianira



Eros/Psique: No és un manga en el sentit més estricte de la paraula, però he volgut incloure'l igualment. És un còmic de Maria Llovet (catalana!) que explica la història d'un internat femení molt especial i de la relació que es desenvolupa entre dues de les internes, Sara i Silje. És molt recomanable a nivell gràfic. Si us pica la curiositat, a sota hi ha el tràiler.

Pel que fa a mitologia, s'hi explica la història d'Apol·lo i Dafne, i també es fan referències a la d'Eros i Psique.

Eros i Psique, representació en el còmic i escultura original.
 



Ilíada i Odissea - el manga:  Com diu el títol, manga que posa gràfic a la guerra de Troia i l'Odissea d'Ulisses. Tota la informació en aquesta entrada.
  
Primeres pàgines de la "Ilíada"


Thermae Romae: manga sobre les termes romanes arribat fa poc a Espanya. A més del manga se n'ha fet una sèrie d'animació, una sèrie de persones reals i una pel·lícula. Tota la informació en aquesta entrada.Aquest manga reprodueix les termes de l'època romana, a més de tot el llatí que hi pugueu aprendre!

Thermae Romae

Alba Masnou
1r Batx

4 comentaris:

Alba Masnou ha dit...

Sabia que me'n deixava algun! "La canción de Ariadna":
http://neovallense.blogspot.com.es/2011/11/la-cancion-de-ariadna-de-irene-roga.html

Alba Masnou ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Alba Masnou ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Unknown ha dit...

Alba!!!! Què farisem sense tu. M'encanta que facis entrades manga, realment m'apasiona veure com de moltes cultures sen descobreixen coses noves. Ara el que me fascina més es que no se te'n escapa ni una.
Bon estiu i ja quedarme per anar a perder algu aquest estiu, i sino ja saps la piscina de casa meva sempre esta oberta!!!

ASTRONOMIA A LA ROMANA

Les influències de la mitologia clàssica es poden trobar en molts àmbits de la nostra societat, fins i tot en la ciència. En una de les bran...

Popular Posts