MINOS A LA DIVINA COMÈDIA

Per a situar-nos una mica, cal que sapiguem qui va ser el Minos. Bé doncs, Minos fou el mític rei de Creta, capdavanter de la civilització minoica. Avui dia apareixen grans dubtes sobre l'origen del seu nom, ja que no sabem si Minos era el seu propi nom o el nom que se li atribuïa al governant.  

Si per alguna cosa podem saber qui és Minos i què el fa famós, és a causa de la quantitat de mites que es desenvolupen entorn seu, on destaquen el Laberint del Minotaure.

En aquesta imatge podem apreciar el Rei Minos duent a terme la seva feina com a governant de Creta

L'altre bloc a analitzar és el de La Divina Comèdia, escrita per Dant Alighieri. Aquesta obra literària és un poema medieval de la literatura italiana, on se'ns descriu l'estructura de l'infern, dividint aquest infern en 9 cercles on cada un té una temàtica diferent:

Retrat de Dante Alighieri

1- Limbe. En ell es troben tots aquells que no van ser batejats.
2- Luxúria. En aquest cercle es on apareix Minos jutjant a quin cercle ha d'anar cada condemnat. Apart es jutgen tots aquells sodomites i trastornats sexuals.
3- Gola. En aquest cercle Cèrber, el gos de tres caps d'Hades, devora als condemnats.
4- Avarícia. En aquest cercle trobem aquells que van desitjar tenir bens terrenals.
5- Mandra. Aquí hi ha tots aquells que en vida eren mandrosos.
6- Ira. Resideixen en la foscor més espessa de l'infern, tots aquells que tenien desitj de matar.
7- Enveja. Resideixen tots aquells que desitjaven tenir més del que podien tenir.
8- Supèrbia. Aquí resideixen els que es creien perfectes i que se sentien poderosos i com déus.
9- Cocit o lamentació. Aquí es jutgen tots aquells traïdors i és on resideix Llucifer.

Pintura on podem observar la forma piramidal invertida del que vindria a ser l'Infern de Dant, dividit en diferents cercles.

Un cop duta a terme aquesta introducció, ja ens podem centrar en parlar de la figura del Rei Minos a La Divina Comèdia.
El Rei Minos destacava per ser un excel·lent governant de Creta, per tant Dant li atorga un poder dintre l'infern de La Divina Comèdia com és el de jutjar les ànimes que arriben al segon cercle de l'infern.


Minos seu a l'entrada del segon cercle, que vindria a ser el començament de l'infern. Allà, Minos, jutja els pecats de cada ànima i li atribueix el seu just càstig, indicant el cercle al qual l'ànima ha de baixar. Per poder dir a l'ànima a quin cercle ha de baixar, Minos envolta el cos de l'ànima amb la seva cua de serp, donant-li tantes voltes com cercles ha de baixar. A vegades també parla, emet sons emocionals, brama, bufa i rebufa, per tal declarar a quin cercle ha de baixar l'ànima.
Per tant Dant li atribueix el poder de ser el Rei suprem de l'inframón, el que fa i desfà els càstigs de les ànimes. No deixem de banda tampoc el paper de Llucifer com a déu de l'Infern.

Dibuix on podem observar el Rei Minos assegut a l'Infern, jutjant algunes ànimes. També es pot observar el detall de la cua de serp.

Arnau Moret
1r Batx

Comentaris

Bernat Enrich ha dit…
Molt interessant l'entrada ja que ens has posat varies fotos que ens han ajudat a entendre-ho millor! Està molt ben feta!
Cristina Sandoval ha dit…
No sabia que hi havia diferents nivells a l'infern, al cel si que n'havia sentit a parlar. Molt interessant l'entrada igualment.
Roger Butiña ha dit…
M'agradat molt com esta format el purgatori.
Natalia Ramirez ha dit…
Ho he trobat molt interesant,yo no savia que hi habia nivells al infern ni al cel ,yo no havia sentit parlar a ningú d'aixó.
Josep Garcia ha dit…
En general està molt bé, he trobat molt interessant la part dels diferents nivells del submón, però no m'ha quedat molt clar qui és governant del submón.
Omaima Knidil ha dit…
Jo penso lo mateix que el Josep està molt bé perquè ens en explicat els diferents nivells dels submón, però l'única cosa que no m'ha quedat clar és qui és el que governava el submón.
Adan Vidal ha dit…
Esta molt interesant aixo dels diferents nivells del submon, m'agradat molt.
Anna Gómez ha dit…
Esta bé aquesta entrada, no sabia que hi havia diferents nivells, gracies en alguna foto ho he entes molt millor.
Luisa Manni ha dit…
Mai havia sentit que hi haguessin diferents nivells a l'infern, ho he trobat molt interessant.
Laia Fernández ha dit…
Molt interessant això de les diferents parts de l'infern. Sembla mentida que la maldat pugui tenir tantes coses a apendre!
Anònim ha dit…
És interessant veure quines parts componen l'infern però segons aquests punts quasi bé tothom hi hauria d'anar.
Joan Giralt ha dit…
És interessant però si haig de dir la veritat ho trobo complicat. El que m'ha semblat més curiós és que Minos envolti a la persona en qüestió amb la seva cua de serp tantes voles com cercles a de baixar la persona. Bona entrada Aranau! Jajaja.
Aina ha dit…
Mai havia sentit a parlar d'aquest rei Minos, si que haviem estudiat la Divina Comedia, però mai dels personatges que es trobaven en els cercles. Molt interessant l'entrada.
Ivan ha dit…
Crec que Minos és un personatge bastant polifacètic pel referent a la seva història mitològica i al diferent caire de les aparicions que hi fa, en aquesta entrada se'ns parla de Minos com a jutge de l'infern en la "Divina Comèdia" de Dant, on amb unes il·lustracions aclares molt bé com era representat l'infern i els seus cercles. Bona feina!
Anònim ha dit…
Molt interesant lo dels nibells del infern
Arnau Moret Portet ha dit…
El dirigent de l'inframón segons la divina comèdia és Llucifer! Però aquesta entrada parla sobre la figura de Minos i no la de Lluicfer en concret!!
Yasmina Ketami ha dit…
Quina gran entrada Arnau! com es pot relacionar una obra amb les parts del infern, :) que extrany que la obra es digui Divina Comedia que sona com a una obra on hi ha comedia i acabi parlant de l'infern i les seves parts.
Molt bona entrada :)
Maria Rodriguez ha dit…
Ja coneixia alguna cosa relacionada amb això, ja que ho he sentit diversos cops pero la teva informació m'ha ajudat a aclarir millor les meves idees. Bona entrada!
Mai havia sentit parlat de que l'nfern tingui nivells, però es molt interessant i molt entenedor que hagis fet aquesta entrada i l'hagis relacionat amb una obra literària. M'ha agrdat molt la teva entrada i és molt interessant!

Entrades populars d'aquest blog

LA SOCIETAT ROMANA

LES CASES ROMANES

L'ESCULTURA GREGA - ÈPOCA HEL·LENÍSTICA (IV)