LES INFIDELITATS DE ZEUS (II)


Ja que Zeus disfrutava sent-li infidel a la seva esposa, Hera, té multiples infidelitats, i si les expliquéssim totes alhora no n'acabaríem mai...

Avui toca...

ALCMENA

Alcmena era una dona mortal, filla del rei Electrió, i casada amb Amfitrió. La parella va ser desterrada, a causa de l'assassinat accidental d'Electrió per part d'Amfitrió. Així, la parella no podia mantenir relacions sexuals fins que Amfitrió venjés els germans d'ella, però això ja és un altre mite...


Alcmena a la ceràmica antiga
Amfitrió va marxar preparat per a la venjança, i Zeus, aprofitant l'ocasió, va adoptar la forma del marit i va convèncer a Alcmena de que ja els havia venjat i que ja podien mantenir relacions. Alcmena va accedir-hi. Un dia després, Amfitrió va tornar de la lluita triomfant, i també va mantenir relacions amb la seva esposa.
Alcmena va quedar embarassada dels dos, sense saber que un fill era de Zeus. De les relacions amb Zeus va néixer Hèrcules, i de les relacions amb el seu marit va nèixer Ificles.

Amfitrió, gràcies a l'endeví Tiresias, es va assabentar del què havia passat, i va decidir venjar-se de la seva esposa, tot i sabent que ella no en tenia cap culpa. Tenia planejat cremar-la en una foguera, però Zeus va intervenir i va enviar una gran pluja que va fer tenir por a Amfitrió. Finalment aquest va decidir perdonar-la, ja que no en tenia cap culpa, i fer-se càrrec del fill del déu.

Però el problema va venir quan la deessa Hera, dona de Zeus, es va assabentar de tot.

Zeus havia dictat que el pròxim descendent de Perseu regnaria sobre Agros, i ja que Alcmena era descendent de Perseu, li tocaria ser el rei a Hèrcules, al ser un dia més gran d'edat que el seu germà. Però Hera, gelosa, va voler venjar-se, i al moment del part d'Alcmena va intervenir i va allargar el part als 10 mesos. En aquest període naixeria el cosí d'Hèrcules, Euristeu, essent l'hereu de les terres, i intentant fer-li la vida impossible a Hèrcules.

                                        Hèrcules
Alcmena va quedar-se viuda al cap d'un temps, i va morir a Teves juntament amb els descendents d'Hèrcules.

Sé que tots coneixeu la versió de Disney "Hercules", i que creieu que aquest és un mite fals, però com bé sabreu tots els mites tenen diferents versions, i jo he escollit aquesta perquè crec que és la menys coneguda. De totes maneres, aquí us deixo una cançó de la perl·lícula de Disney.





Nàdia Alsinet
1r  Batx

Comentaris

Aina ha dit…
Com m'agradava i m'agrada la pel·lícula de Hercules de Disney. Trobo que per part d'Hera es molt desconsiderada i massa gelosa amb totes les amants del seu marit, si que és per enfedar-se però veient que el seu marit no té solució, jo faria el mateix que ell. Bona entrada!

Entrades populars d'aquest blog

LA SOCIETAT ROMANA

LES CIUTATS ROMANES

LES CASES ROMANES