MINERVA

Minerva és la deessa de l'artesania, la saviesa i les llibertats cíviques. Es correspon amb Atena en la mitologia grega.



Deessa Minerva

El seu naixament va ser una mica diferent; Júpiter, es va donar un cop al cap, i d'aquest, va nèixer ella. Per aquest motiu, Minerva és representada amb un casc i una armadura. També és representada amb un mussol a l'espatlla com a símbol de saviesa.

En una ocasió, Minerva, va enfrontar-se contra Aràcne per comprovar quina de les dues teixia més ràpid. Per demostrar-ho, aquesta li va posar una feina: teixir una tela magnífica. Aràcne va saber dur a terme el repte amb un fantàstic resultat.

Minerva estava tant gelosa que ho fes tan bé, que la va convertir en aranya. Per aquest motiu es coneix Minerva com una deessa cruel. Aquesta escena de la mitologia es troba representada en el quadre de "Les hilanderas" de Velázquez, actualment exposat al museu del Prado, a Madrid.




Las hilanderas, Velázquez



Aquí us deixo un vídeo sobre Atena.



Alba Mustarós
4rt ESO

Comentaris

abigail ha dit…
Bona entrada!
Molts cops he sentit a parlar de Minerva, i del cuadre de les Hilanderas de Velázquez en Història.
Anna Solà ha dit…
És molt interessant aquesta noia...
vam estudiar aquest quadre a Llocs i és misteriós perquè té diverses interpretacions. D'aqui un mes aproximadament, quan estiguem a Madrid, ja el veurem i el podrem observar més detingudament.
Anònim ha dit…
Recordo que aquell quadre ens va portar molt que dicutir a llocs.
Em sembla molt bé torbar-ne una represetanció al blog juntament amb la história de Minerva.
Bona netrada Alba !
Unknown ha dit…
El quadre de las Hilanderas el vam estudiar a Llocs aquest any i l'anirem a veure a Madrid. Ja m'hi fixaré!
Meri ha dit…
sii, va ser interessant treballar-lo però sobretot treballar les diferents interpretacions, ja que totes podien ser certes i concordaven amb l'història. Bona feina!
Unknown ha dit…
Bona entrada, però a mi em sembla recordar que Atena era deessa de la guerra, també.
max ha dit…
molt interessant alba, crec que això em sona de llocs :), a més de ser una història molt interessant, el quadre de velazquez tenia moltes interpretacions sobre el mite. molt ben triat el tema alba!!
Gerard Bou ha dit…
Està molt bé.
Mai havia sentit a parlar de minerva amb tanta profunditat però ara ja ser moltes més coses de qui era i que feia.
elsa camins ha dit…
Jo no la coneixia gaire però ara ja la coneix-ho i amb aquest text he pogut saber moltes coses sobre ella.
Maria Rodriguez ha dit…
N'he sentit a parlar molt d'aquesta deesa, i del quadre de les Hilanderas de Velazquez. La veritat és que m'agrada molt, ja que també m'agrada conèixer la historia dels déus i deeses.
Bona entrada, m'ha agradat!
Adrià ha dit…
Es curiós veure com els romans impregnaven a les altres cultures amb la seva, però els seus deus son exactament els mateixos que els dels grecs, la qual cosa és molt sorprenent, ja que els romans van ser els qui van conquerir Grècia.

Aquest quadre ens el va explicar en Joan Antonim l'any passat a 4t, i com mlts artistes, Velàzquez fa referència a la mitologia.

Bona entrada!
Ester ha dit…
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Ester ha dit…
Bona entrada Alba. Havia sentit a parlar sobre Minerva però no tan com el quadre de les Hilanderes que vaig estudiar a història l'any passat.

Bona feina!
Arnau Riera ha dit…
Bona entrada
No sabia que existis una tal Minerva i tampoc sabia que portes un casc.
Cristian Martinez ha dit…
Es molt interessant, sobretot que va néixer d'un cop al cap de Jupiter. No coneixia els cuadre de velazquez "Les hilanderes", peró ara ja me'n recordaré. I que per gels va convertir a Aracné en una aranya.

Bona entrada!

Entrades populars d'aquest blog

LA SOCIETAT ROMANA

L'ESCULTURA GREGA - ÈPOCA HEL·LENÍSTICA (IV)

LES CASES ROMANES