EL BRAU DE CRETA

El brau de creta és un animal de la mitologia grega. Era el setè treball d'Hèracles, que consistia en capturar el brau que treia foc pel nas i causava estralls a Creta.

Aquest és l'animal que Posidó va fer sortir del mar quan el rei Minos va oferir un sacrifici al déu que no va complir, perquè aquell animal era tan bonic que el va incorporar al seu ramat, i va sacrificar-ne un altre de menys esplèndid. Per aquest motiu els Déu van estar tan enfurismats que van fer que la reina Pasífae s'enamorés de l'animal amb la qual tingués un fill, el Minotaure, cosa que va tornar boig al Brau.


El brau de creta sortint de l'aigua.


Quan Minos se n'assabentà, el va amagar, perquè sabia que no era fill seu i estava mort de vergonya, cosa que el va dur a construir un laberint amb Dèdal per tal que ningú que hi entrés, trobés la sortida .



Anava passant el temps i el minotaure va créixer sol sense mantenir contacte humà, tan sols entraven un cop a l'any set nois i set noies que finalment acabaven essent devorats pel monstre.


Atenes, cada any escollia a aquells nois, però un dia el príncep Teseu va voler anar també en el vaixell i matar el Minotaure, però el rei no volia , ja que sabia que no en sortiria viu. Aquest li va dir que si en el vaixell de tornada veia unes veles de color blanques, era perquè havia aconseguit la victòria.



El laberint on es troba el minotaure i Teseu, i com aquest mata al monstre.

Un cop Teseu va arribar a l'illa de Creta, va enamorar la filla del rei i la reina. Aquesta, enamorada, va donar instruccions a Teseu per tal que no es perdés en el laberint. Aquest va fer tot tal i com ho va dir la seva estimada Ariadna, i es va trobar amb el monstre que se li va abalançar de cop a sobre d'ell. Ell també va atacar, i després d'una forta lluita, Teseu va aconseguir la victòria i juntament amb els altres acompanyants seus van sortir del laberint, on l'esperava Ariadna.



Com la princesa Ariadna es queda adormida.


Aquesta els va acompanyar en el viatge de tornada, però va haver -hi un moment en què es va quedar adormida i Teseu, aprofitant el moment, per deixar -la allà i marxar. Ella quan es despertà, en no veure a ningú, desconsolada en veure a Dionís es va casar amb ell.

Teseu anava de camí cap Atenes on l'esperava el seu pare, però es va oblidar de canviar el color de les veles per tal que el seu pare sabés que havia aconseguit la victòria. El rei, en veure arribar el vaixell amb les veles negres, es va suïcidar tirant-se al mar.
Teseu es va sentir culpable de la mort del seu pare, i es va convertir en el nou rei d'Atenes.


















Abigail Chang
1r Batx

Comentaris

Cèlia ha dit…
M'agraden molt les entrades que parlen d'animals mitològics, i amb aquesta he descobert d'on ve el minotaure i la seva llegenda bastant sencera.
Bona entradaa!
Cèlia ha dit…
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Carla Erra ha dit…
Una història amb un final tràgic de part del guanyador. En aquest aspecte demostra que els herois, tot i ser tan perfectes també poden cometre errors i descuits que acabin portant fets com aquest (morts).
Bona feina!

Entrades populars d'aquest blog

LA SOCIETAT ROMANA

LES CIUTATS ROMANES

LES CASES ROMANES