BOUDICA

Boudica (significa Victòria) va ser una reina guerrera de les tribus britàniques en l'ocupació dels romans entre l'any 60-61 d.C. durant el regnat de Neró. Va ajuntar a diverses tribus aconseguint un exercit de entre cent mil i dos-cents trenta mil soldats per lluitar contra l'ocupació romana.




Boudica va néixer als voltants de l'any 30 d.C en algun lloc del territori dels Icens, una tribu d'origen celta, que es distribuïa per la regió de Angla de l'Est (actual Norfolk i Suffolk). Els Icens lluitaven amb unes armadures amb alguns tocs d'or, lluitaven nus, avisaven dels seus atacs amb trompetes i lluitaven pintats de blau.


Tàcit i Dió Casi en els seus llibres afirmen que Boudica destacava per la seva gran altura, la seva mirada feroç, la seva veu aspra, el seu cabell pel roig fins la cintura i per vestir una túnica molt acolorida i un llarg penjoll d'or.




Dió deia d'ella posseïa una intel·ligència superior que la de, generalment, totes les dones. Sempre que parlava, sostenia una llança amb la mà per fer por a qualsevol que la mirés.

Boudica pertanyia a la branca aristocràtica dels Icens, per tant va rebre una educació d'acord amb la seva posició social. En el 48 d.C es va casar amb el rei d'aquesta tribu celta, Prasutagus, i van tenir dues filles.

En un començament els romans no van conquerir les terres dels Icens, perquè tenien un tracte amb Prasutagus. Aquest va fer cohereu del seu regne a l'emperador romà, Claudi, junt amb les seves dos filles. Quan Prasutagus va morir, Neró va ignorar totalment a les seves filles, van apropiar-se de tots els béns de la tribu i van tractar als nobles de la tribu com si fossin esclaus.




Com que Prasutagus tenia un deute amb l'Imperi Rom
à, perquè havia demanat préstecs per poder viure millor, Neró va decidir que el deute s'eliminaria si li donaven totes les terres. Boudica, ara reina, no va acceptar aquest pagament. Aquesta negativa va fer que Cató Decià, encarregat dels assumptes financers de l'emperador, enviés diverses unitat legionàries perquè arrasessin la regió.

Dió Casio ens explica Va ser com si Roma hagués rebut tot el país com a regal. Tots els caps van ser desposseïts de les seves propietats i els familiars del rei van ser esclavitzats (...) m'entres els centurions saquejaven el regne, els seus esclaus rapinyaven la residència regia com si fos un botí de guerra.

Boudica va protestar en va, i després de tots els seus esforços va ser treta del seu palau, despullada en públic i assotada per haver incomplet el pagament. A continuació, ignorant tota decència, llei i sentit comú, els oficials i els soldats romans van violar a las dues filles de Boudica. Amb aquest acte impedien que es poguessin casar en un futur i d'aquesta manera acabaven amb la línia hereditària.

Boudica estava molt furiosa. De manera que amb el seu lideratge sobre les tribus britàniques, va reunir entre cent mil i dos-cents trenta mil soldats i van començar a avançar cap a la Castra de Camoludonum (actual Colchester), que era una fortalesa romana. El exercit de Boudica va destruir la ciutat.

Boudica també va atacar a Londinium, i per la fugida del governador, va arrasar tota la ciutat. Verulaniuem (actual Saint Albans) va ser també destruïda. Després de totes aquestes derrotes, Roma comptava amb uns setanta mil soldats per poder contraatacar.


Boudica en una de les guerres


Van fer una última gran batalla on els romans
van aconseguir la victòria. Boudica després d'aquesta derrota i per no ser atrapada pels romans es va suïcidar amb un verí. No es sap que va passar amb les seves filles però segurament van morir amb ella.

Aquí us deixo un tros de vídeo de la batalla final:



Aina Gràcia
1r Batx

Comentaris

Unknown ha dit…
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Cristian Martinez ha dit…
No m'agradaria trobarme a la Boudica per el carrer, peró va lluitar per la seva terra, i per lo que els altres van donar per la seva comoditat.

Peró la vida es aixi. Bona entrada!

Entrades populars d'aquest blog

LA SOCIETAT ROMANA

LES CIUTATS ROMANES

LES CASES ROMANES