13 d’octubre del 2010

TOMBES ROMANES

Sabíeu que han aparegut noves tombes romanes? doncs sí.

Han sigut descobertes 56 tombes romanes el pasat 24 d'Agost d'aquest any a Còrdova. L'arqueòloga María del Carmen Corbajo va dir que no se'n sabia res perquè una capa de sorra les ocultava.

Aquestes restes queden a uns 2 km d'Aguilar, però encara no és pot dir de quina època són.


Una de les restes que han trobat al voltant de les tombes ha sigut: làpides, maó, materials de construccions i trocets de ceràmica, quars i marbre, terra sigillada, i una mena de ceràmica de color vermell, però aixó no és tot sinó que també la pluja va deixar al descobert un mosaic construït a terra ,que segons l'arqueòloga podria haver sigut una mena de ritual.

Ceràmica vermella.


Tot i així, algunes tombes es mantenen tancades, altres no es conserven del tot, però es veu que totes estan orientades cap a una mateixa direcció.


Aquesta és una de les imatges de les restes que es van trobar en aquell moment.

Ara bé, l'alcalde ha posat una vigilància de 24 h per tal d'evitar robatoris, ja que en el seu moment han robat una làpida o alguna part d'ella, amb la qual cosa s'espera que ho retornin. També tenen pensat seguir amb aquestes investigacions i així poder obtenir més restes.

Abigail Chang
1r Batx

24 comentaris:

Unknown ha dit...

Que interessant! Trobar aquestes restes romanes significa connectar d'una manera indirecta amb el nostre més ancestral passat.Tant de bo que els lladres ho tornin tot, que això no és per quedar-s'ho a casa, s'ha de compartir amb tots els interessats! :(

fran ha dit...

trobu molt interessant aquesta entrada, com dic moltes vegades, sempre es troben restes romanes i esperem que no parin de descobrir-se.

Andrea Padilla ha dit...

Moltes gràcies Abigail! Segur que garàcies aquestes restes podran descobrir noves coses sobre la vida dels nostres avantpassats :)

Meri ha dit...

Gràcies a totes aquestes restes podran sapiguer millor com era la seva vida i quins materials utilitzaven per fer els seus estris cotidiants.
Es una pena que la gent intenti robar coses d'aquestes tombes, trobo bé que hi hagi vigilancia les 24h del dia.

Unknown ha dit...

Tots aquests descobriments, ens ajudaràn a saber més sobre la seva vida i els seus costums. Trobo molt be la vigilància per tal d'evitar robatoris..

Jony ha dit...

Què interessant! aquestes restes serán molt útils per seguir estudiant i investigant sobre la vida dels romans a Hispània.
És curiós que totes les tombes es trobin cap a la mateixa direcció!

Gràcies per informar-nos

Nadine ha dit...

Que interessant, gracies aquest blog estic aprenent moltes coses i sobretot molt interessants.
Crec que a partir d'aquestes tombes s'intentarà descobrir mes sobre aquells temps. També trobo molt bona idea que posin vigilància les 24h per prevenir robatoris.

Anas ha dit...

Aquesta noticia la vaig veure a les noticies. Vaig quedar sorpres, perque aquelles restes son molt i molt antigues.

Àngel Marcos ha dit...

Quina pena que hi hagin robat d'aquesta manera perdrem una mica més de la nostra culttura. Espero que no torni a pasar més una cosa com aquesta.
És interessant que hagin posat aquesta notícia al blog.

Juhy Javier Dominguez ha dit...

I encara més sorpredent trobo que s'estiguin trobant runes romanes, o tombes, i més sorpredent que el pasat 24 d'agost s'hagin trobat 56 tombes.. Un altre cosa que m'ha cridat l'atenció es llegir que hi ha gent que es robi coses que es van cosntrüir ja fa molt de temp i que no ens deixin gaudir del seu valor históric.

Maria Rodriguez ha dit...

Com ja he dit en altres entrades, trobo molt bé que hi hagi cada cop més contactes amb el nostre passat i que d'aqui poc en trobarem a tot arreu.
Però per mala sort uns lladres han robat i crec que no és just, ho han de tornar perquè a molta gent li agradaria poder-ho veure. Està bé que l'alcalde hagi possat vigilàncies ja que avui dia no es pot confiar en quasi ningú.

Yasmina Ketami ha dit...

Vagis on vagis L'imperi romà va deixar marca per on passava.
Esperem que mai es deixin de trobar restes romanes.

Adrià Gallardo ha dit...

Que interessant que encara hi hagin coses per descobrir de Roma espero que continuem així.

Cèlia ha dit...

Ostrees, 56 tombes! Són moltes, no? És molt xulo que 2000 anys després seguim trobant coses romanes.. És increïble que hagin passat desapercebudes tant de temps.

Alba M. ha dit...

Mica en mica es van descobrint més restres dels romans com aquestes tombes, i mica en mica anem sabent més coses sobre els nostres avantpassats... Sembla mentida que hi hagi tanta vida abans de que tots nosaltres existissim i ho poguessim veure amb els nostres propis ulls eh...!

Alba M. ha dit...

Mica en mica es van descobrint més restres dels romans com aquestes tombes, i mica en mica anem sabent més coses sobre els nostres avantpassats... Sembla mentida que hi hagi tanta vida abans de que tots nosaltres existissim i ho poguessim veure amb els nostres propis ulls eh...!

Manar ha dit...

Cada vegada més descobriments romans es increíble aixó!
I lo de la vigiláncia per els robatoris es una idea fantástica.

Bona entrada! =)

Míriam ha dit...

El dia menys esperat ens trobem alguna tomba, o abjecte romà a casa nostre!
És impresionant veure com encara hi queden restes de els rumans!

sandra ha dit...

Una manera interesant per poder apropar-nos més al nostre passat i saber una mica més com era el nostre antic món. Molt bona aquesta entrada!

Anònim ha dit...

Quina pena que hagin robat a les tombes,aixo significa que perdem una mica d'historia dels nosltres avantpassats.
m'agradat l'entrada felicitats Abigail

Mireia Esteban Lòpez ha dit...

Cada vegada s'estan trobant més resetes antigues, que serà lo proxim que trobin?
L'entrada està molt bé i és interessant, ja que aquí també s'han trobat coses.

Laura M ha dit...

56 tombes romanes,quina passada!!
Espero que no parin de trobar-se restes romanes.
Molt bon treball,et felicito (:

Laura M ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Mireia Cutura ha dit...

Jo ja no sé què dir, 56 tombes romanes descobertes!
Cada any tenim més coneixements sobre les vivències dels romans i del seu dia a dia.
Espero que això continui així, i anem augmentant cada any més!

ASTRONOMIA A LA ROMANA

Les influències de la mitologia clàssica es poden trobar en molts àmbits de la nostra societat, fins i tot en la ciència. En una de les bran...

Popular Posts