10 d’octubre del 2010

TÀRRACO VIVA


Tàrraco Viva es presenta com un model a seguir segons el director de l'empresa cultural Basileia i organitzador del primer festival romà de Roma. El festival Tàrraco Viva ha ocupat bona part de les presentacions i del debat posterior a la trobada sobre festivals de divulgació històrica que va acollir el Museo della Civiltà Romana de la capital italiana el passat dissabte 25 de setembre.

En paraules de Giulio Ranaldi, directorde l’empresa cultural Basileia i organitzador del primer festival romà de Roma els Ludi Romani: “Tarraco Viva ha estat un exemple per nosaltres a l’hora de crear el nostre propi festival”. També s’expressaren amb paraules molt elogioses envers el festival tarragoní: Lucrezia Ungaro, directora dels Museus dels Fòrums Imperials de Roma, Anna Maria Liberati (cap dels conservadors del Museu della Civiltà Romana) i altres representants tant de la Soprintendenza Archeologica de Roma com del mateix ajuntament d’aquesta ciutat.


Per a parlar sobre el festival tarragoní, la tinent d’alcalde de Patrimoni Històric, Rosa Rossell, va saludar tots els presents i els convidà a venir a Tarragona al maig, durant les jornades del festival. D’altra banda Magí Seritjol, coordinador del festival, va dur a terme una intervenció amb projecció d’imatges on explicà els trets més característics de Tarraco Viva.

Aquí us deixo un vídeo, on apareixen fotografies del festival d'aquest any!


Mireia Vidal
2n batx

22 comentaris:

Anònim ha dit...

Trobo que és una manera molt divertida de veure representada d'alguna manera la vida dels romans, ara després d'aver llegit aquesta publicacció tinc ganes d'anar a veure Tàrraco viva

Mireia Cutura ha dit...

Aquesta manera de recordar la vida quotidiana dels romans, està molt bé, i així la gent que hi participa, des de nesn petits a adults aprenen coses sobre els nostres avantpassats.
Estaria bé poder-hi anar, oi Montse?
Ja t'ho pensaràs!
Merçi Mireia

abigail ha dit...

Estic d'acord amb la mireia, hi han vestuaris molt ben fets, i es nota el treball que han fet per poder captivar la vida quotidiana dels romans.
el més sorprenent és la vida militar.

Unknown ha dit...

Penso, que es una gran idea poder gaudir en viu la vida dels romans, crec que es una bona proposta, fàcil, entretinguda i divertida de posar-te a la pell dels romans. Venen ganes d'assistir-hi!

Meri ha dit...

Penso que és una activitat magnífica, així tothom te dret a vuere com actuaven els antics romans, com es vestien etc.
Crec que realitzar festivals d'aquest tipu esta molt bé, ja que és una manera divertida d'aprendre més coses sobre ells.

Laura ha dit...

Jo crec que és una altre manera de mostrar-nos com era la seva manera de viure,de vestir... i a part d'ensenyar-nos ens permet passar una bona estona!

Elena ha dit...

Penso que el que volen fer, és la millor manera de fer veure'ns com vivien els romans, com anaven vestits i el que podien arribar a fer. Segur que veureu deu ser un veritable espectacle!

Unknown ha dit...

Ostres, moltes gràcies per les fotos!!
Sóc d'Ibercalafell i ho he enllaçat al grup del facebook!!
http://www.facebook.com/group.php?gid=35161671260

Anna Solà ha dit...

Crec que fan bé en agafar-los les idees perquè aquesta festa és una manera fàcil i entretinguda de divulgar la manera de viure i de fer dels Romans! Podriem fer alguna cosa semblant a l'institut!

Míriam ha dit...

És una forma molt divertida de veure com vivien, ho trobo molt interesant.
M'agrada! :)

Montse ha dit...

Mireia d'Ibercalafell, gràcies per comentar l'entrada i posar-ho al facebook.
És cert que despres de veure-ho fan ganes d'anar-hi!
Benvinguda al clàssics!!
Montse

Mireia Esteban Lòpez ha dit...

Trobo que està molt bé el festival de Tarraco Viva, ja que gràcies aixó la gent pot saber com eren i que feien i com vivien els romans, a més, que segurament s'ho deuen passar bé fent-ho.

Maria Rodriguez ha dit...

Está molt bé recordar la vida quotidiana dels romans d'una manera més divertida. La veritat és que entren ganes d'anar a veure-ho!

fran ha dit...

trobo que pot ser molt divertit, perquè aixi sabem com vivien els romans a la seva epoca i les seves maneres de viure.

Andrea Padilla ha dit...

Moltes gràcies Mireia, segur que hagués estat molt interessant poder anar a veure l'espectacle. Segur que deu ser impressionant per a que altres ciutat emblemàtiques hagin volgut imitar-ho, o inspirar-se.

Nadine ha dit...

Estem acostumats a veure la vida dels Romans representades en pel·lícules. Jo trobo molt be que ara es faci un festival, es diferent i pot atraure a mes gent.
I s'aprèn igual o mes!

Anas ha dit...

Molt bona ideea!!
Per exemple podriam fer això amb les nostres coses mes antigues.

Àngel Marcos ha dit...

Ésta molt bé això així podem veure com vivien els romans i la veritat donen ganes de veure com és. Així podem veure com vivien els nostres romans de l'época.

Juhy Javier Dominguez ha dit...

Doncs veure la vida dels romans representada amb un festival està molt bé, ja podríen representar-ho sempre com una obra de teatre o fins i tot un musical.. :). Però tambè penso que veure'l representat amb un festivas està molt, ja que jo estic acostumada a veure'l en una pel·licula, o documental,etc. A més continü dient que gràcies a aquestes representacions que es fan podem veure com era el dia a dia dels romans.

Alba M. ha dit...

M'encanta la idea que hi hagi gent que representi la vida quotidiana dels antics romans per que altre gent ho vagi... Estaria molt bé poder assistir-hi!

Yasmina Ketami ha dit...

Sería fantàstic fer una sortida a Tarraco Viva oi Montse?
És una gran idea representar la vida dels romans.
Merci :)

Laura M ha dit...

Després de veure aquest vídeo i llegir aquesta entrada m'entren ganes d'anar-hi!

ASTRONOMIA A LA ROMANA

Les influències de la mitologia clàssica es poden trobar en molts àmbits de la nostra societat, fins i tot en la ciència. En una de les bran...

Popular Posts