7 d’octubre del 2010

LES MOIRES

Les Moires eren la personificació del destí. Inicialment tots els humans tenien una Moira. Però després de La Ilíada i L'Odissea es manté la idea de que són tres dones: Àtropo, Cloto i Làquesis.

La funció que tenien era regular la vida de cada mortal i inmortal, des de que neixien fins que morien, amb l'ajuda d’un fil (que representava la vida) que Àtropo filava, que Cloto l’enrrotllava i que Làquesis tallava el fil en el moment que arribava el final d’aquella persona, podia decidir de quina forma moria aquella persona. El poder que tenien era tan gran que, fins i tot, el propi Zeus les temía.

Imatge de la pel·lícula "Fúria de Titans"

Elles eren les que impedien que un déu intervingués en la batalla per evitar la mort d’un mortal, quan encara no havia arribat el seu destí.

Aquest vídeo és de la pel·lícula de dibuixos "Hèrcules" on apareixen les Moires. El vídeo és molt curt però es pot veure com tallen el fil i l'ànima de la persona que ha mort baixa a l'inframón, també es pot veure a Hades mirant com fan la seva feina.

Aina Gràcia

1r Batx

18 comentaris:

Anahi ha dit...

Ah, ja sé quines són!!
Vaja, no en tenia ni idea de que eren la personificació del destí... quines dones més estranyes, no m'agradaria trobarme amb elles en cap moment...
La veritat es que trobo molt interesant aquesta entrada. M'agrada molt, Aina!!

Unknown ha dit...

Mira que n'arriben a ser de rares aquestes persones... espero no haver-me de relacionar amb algu així. Bon aport!

mireia ha dit...

Mai havia sentit a parlar d'aquestes... ¿dones? M'agrada la idea aquesta de que la vida era un fil, i quan volien que algú morís, el tallaven!

Ara, són una mica extranyes eh..

Ester ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Ester ha dit...

Ostres, quines " coses" més rares... espero no veureles mai! bona feina Aina!

abigail ha dit...

Aina :)

Aquesta entrada és molt bestial! tot i així no em crec aquest mites, de bruixes.. perque no crec que et pugin controlar la teva vida, desde la creació fins el final.
a part és imposible de creure en aixó perque eren inmortals..i llavors això vol dir que encara estarien vives ¬¬.

Meri ha dit...

Mai havia sentit a parlar d'elles, es cert que cada dia que t'hen vas a dormir saps una cosa més, sobretot amb aquets blog jaja Jo personalment no hi crec amb aquests mites, però m'agardria sapiguer-ne alguna cosa més.

Anònim ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Mireia Cutura ha dit...

No n'havia sentit parlar mai, i mira que havia vist la pel·lícula d'Hercules i com era més petita no en devia fer cas!
Com tots han dit, esperem no trobanos-les mai!

Anònim ha dit...

la veritat es que el nom d'aquetes tres dones no l'avia sentit mai , però siq eu les havia vis a la pel·licula Hèrcules , elles son les que decideixen si la princesa mortal segueix vivnit o no , Hèrcules vaixa al món dels morts per rescatar-la

Nadine ha dit...

Jo penso igual que la Meritxell, no i crec amb aquests mites. Però ho aquest tema el trobo molt interessant, les dones poden arribar a ser molt estranyes.

M'ha agradat la entrada Aina!

Míriam ha dit...

No havia sentit parlat mai de les Moires!
Fan por desde lluny...
Bona entrada!

Mireia Esteban Lòpez ha dit...

Quines coses més extranyes que hi ha, jo no he sentit mai a parlar de les moires, pero son molt extranyes aquestes dones, sembles monstres o algo extrany, la veritat que fan una mica de por...

Maria Rodriguez ha dit...

Aquestes "dones" crec que les he vist en alguna pel·lícula, però la veritat és que mai havia sapigut qui eren ni que feien. És interessant saber-ho tot i que m'espantaria molt trobar-me amb algú com aquests èssers.

Andrea Padilla ha dit...

Quan he començat a llegir l'entrada he pensat en Hèrcules, i m'ha fet gràcia arribar al final i veure el fragment de la pel·lícula. Moltes gràcies Aina.

Àngel Marcos ha dit...

Ésta molt bé aquest mite jo no en sabia res d'aquestes dones, crec que tot això és molt interessant. La veritat és que aqueste dones espantan una mica tenen un aspecte molt estrany.
BONA ENTRADA!

Juhy Javier Dominguez ha dit...

Uiii quines dones més estranyes, però crec que l'has he vist en elgun lloc em sembla que en alguna pel·lícula d'extraterrestres.. Però a part d'aixó gràcies a aquesta publicació m'he enterar de qui eren les moires.

Alba M. ha dit...

Ja havia sentit a parlar algun cop de les Moires, una cosa realment curiosa. Encara que cada cop que miro les fotos o el vidio, em fan més por... el seu aspecte tal i com les representen és impressionant eh!

ASTRONOMIA A LA ROMANA

Les influències de la mitologia clàssica es poden trobar en molts àmbits de la nostra societat, fins i tot en la ciència. En una de les bran...

Popular Posts