30 d’octubre del 2010

LA CASA DE SUBASTES CHRISTIE'S VEN UNA MÀSCARA ROMANA VALORADA EN 300.000 LLIURES

La "Casa de Subastes Christie's" (Londres) ven una màscara romana de bronze de l'antiga Britania Romana. Aquesta ha sigut trobada en perfectes condicions a Cumbria (Nordest Anglaterra) i està valorada en 300.000 lliures que vindrien a ser uns 343.148 euros.

Un comprador anònim ha pagat un total de 2 milions de lliures per ella.




Sala de Subastes Christie's

Es diu que aquesta màscara romana anomenada " Casc Grosby Garret" data del segle 1-2 d.C, va ser descoberta fa uns mesos quan un home rastrejava amb el seu detector de metalls.




Casc Grosby Garret


Diuen que els soldats romans utilitzaven aquest casc en les pràctiques d'esport de cavalleria.

A continuació us deixo un vídeo on podeu veure un reportatge de la BBC sobre aquesta màscara tan important:





Judith Vázquez
1r Batx

8 comentaris:

Unknown ha dit...

És impressionant. Realment, com diu l'entrevistada, "no m'ho puc creure", aquest descobriment és importantíssim, no m'estranya que es valori tant. Però espero que qui la compri la comparteixi amb el públic i la posi en un museu, exposicfió, etc.

Mireia Cutura ha dit...

Si que és important aquest descobriment! A més, com ha dit en Martí, es podria posar en un museu, o algun lloc que es pugui visitar, aixi tothom ho coneixeria.
Llàstima que el vídeo sigui en anglès, que costa una mica d'entendre.

Unknown ha dit...

És un gran descobriment, pero no trobo be que es vengui a algú, crec que els diners no poden comprar aquestes coses tan importants i de tant valor, els diners no han de manar la nostra cultura i l'història, haurien d'anar a parar a algun museu perquè la poguessim veure tots. Bona entrada company ;)

Elena ha dit...

La veritat, és sorprenent que avui dia es venguin objectes clàssics, i més una màscara valorada en 300.000 lliures! També és sorprenent que hagui sigut trobada en bones condicions...!

abigail ha dit...

és molt estrany que encara es trobin coses en bones condicions, la veritat és qe està molt bé trobar coses i més si estan en bon estat.
tot i aixi és molt sorprenent la cantitat de diners que hi demanen per aquesta màscara.

Anahi ha dit...

Quines troballes més curioses fan últimament, i jo sense enterar-me'n. La veritat es que com van trobar la máscara m'ha sorprès molt, tot i que es fantàstic que encara avui es segueixin fent aquest tipus de troballes.
Molt bona noticia, judith!!!
Per cert, el preu no es una mica... excesiu??? xD Que estem en crisi!!
Però bé, podriem dir que la història no té preu.

Aina ha dit...

Crec que és increíble que hagin trobat aquesta màscara en tant bones condicions, segons el que es veu en la fotografía. Enacara que el que em sembla més increíble és que s'hagi subastat i no s'hagi exposat en un museu per a que tots la poguem veure. Bona feina Judit!

naual.T ha dit...

M'ha semblat bastant interessant aquesta notíci ja que no sempre es troben aquet tipus d'objectes i menys en bones condicions, per el que es veu el preu ha sigut molt alt i la veritat que no m'estrenya perquè a mi personalment em resultaria divertit i curiós mantenir una màscara que antigament tenia una funció important. De veritat ma agradat aquesta notícia!

ASTRONOMIA A LA ROMANA

Les influències de la mitologia clàssica es poden trobar en molts àmbits de la nostra societat, fins i tot en la ciència. En una de les bran...

Popular Posts