23 d’octubre del 2010

GLADIATOR

Gladiator és una pel·lícula feta l'any 2000 pel director Ridley Scott. El que m'interessa, es narrar l'història d'aquesta maravellosa pel·lícula, sincerament,pel meu gust, la més gran de totes. També un bon exemple d'un clàssic en l'actualitat.
Màxim lluitant al Colisseu

Maximus Decimus Meridius, principal protagonista de la pel·lícula, és un general molt apreciat i estimat per Marc Aureli, on aquest, abans de morir li diu que ell serà el seu successor.

Còmode, fill de Marc Aureli, al assabentar-se de que el seu pare havia anomenat a Màxim com a nou emperador, assassina al seu pare. Còmode, s'autoproclama emperador i proposa a Màxim que sigui el seu general. Ell ho rebutja.

Còmode, condemna a mort a Màxim i la seva família, que era lo més apreciat pel general.
Alguns soldats, van anar a Hispània a assassinar a la família de Màxim, mentre que ell, ràpidament al sobreviure l'intent d'assassinat va agafar el cavall i va anar a intentar salvar a la seva família. No va ser-hi a temps. Allà, va ser traslladat per uns africans a l'actual Argèlia.

Una mica més tard, es converteix en un gran gladiador i anirà a Roma a venjar-se del que li van fer.Un cop allà, es decideix una lluita entre l'emperador Còmode i Màxim al Colisseu Romà. Abans de l'enfrentament, Màxim, es situa penjat de dues cordes el qual li impedeix realitzar moviments per defensar-se. En aquell moment, Còmode aprofita per apunyalar-lo a traició sense que ningú s'adonés.

Moments abans de la lluita.

El Colisseu, estava absolutament ple. Va ser una gran lluita cos a cos, on veiem que Màxim estava molt tocat de l'apunyalada a traició. Al final, Còmode va caure mort sobre la sorra del Colisseu on Màxim li va clavar una espasa i li va travessar el coll. Per tant Màxim, es va proclamar guanyador del duel. Uns minuts més tard, Màxim va caure mort al Colisseu degut a l'apunyalada a traició.

Un final feliç per Màxim, el seu esperat retorn amb la seva família a l'altre món i la venjança establerta amb Còmode. Com que l'emperador i el general havien mort, Roma passa a ser manada pel senat.

Aquí us deixo el tràiler de la pel·lícula:



Això és el resum de la pel·lícula, però per una de les coses que més m'agrada, és per les frases mítiques que deixa anar. Posaré les que personalment més m'agraden, són fantàstiques i fan que la pel·lícula sigui encara més gran.

"Lo que hacemos en la vida tiene un eco en la eternidad" - Màxim.

"Tus defectos como hijo, són mis fracasos como padre" - Marc Aureli.

"Hoy he visto a un gladiador convertirse en un hombre más poderoso que el propio emperador de Roma" - Lucilla

i la més impactant de totes:

"Me llamo Máximo Décimo Meridio, General de las Legiones del Félix, leal servidor del verdadero emperador, Marc Aureli. Padre de un hijo asesinado, marido de una mujer asesinada...y alcanzaré mi venganza en esta vida o en la otra" - Màxim.

Després, volia compartir una qüestió d'opinió, la música de la pel·lícula, es diu "Now we are free" que significa: Ara ja som lliures. Per què creieu què es diu així?

Gladiator, és més que una pel·lícula.

Albert Serratacó
4t ESO

19 comentaris:

Anna Solà ha dit...

M'encanta aquesta pel·lícula, és molt bona. En ella poden aprendre's moltes coses sobre la vida i la manera de fer dels antics romans, a part de gaudir d'una bona estona d'una pel·lícula interessant.
En Russell Crowe actúa molt bé. I les frases, són sens dubte, el millor.
La vàrem veure a segon dues vegades ( a Socials i a Mitología amb la Majka) i fins i tot en vàrem fer un treball.

Gràcies Albert per la teva primera entrada, molt bona!

Anònim ha dit...

la meva pel·licula preferida!!
m'envanta l'ambien d'aqueta pel·licual el coliseu, l'amfiteatre.. tot!

roberto ha dit...

Aquesta pel·lícula és molt bona.

Anahi ha dit...

Oh, ja m'en recordo d'aquesta pel·lícula!!
A mí tambè em va agradar molt. La vaig veure per un treball de socials de segon (crec) i se'm va quedar gravada la escena on ell mor i surt aquella música tan maca...
I a més, de les frases que has deixat nomès me'n enrecordava d'algunes... la veritat es que són molt maques.
Un gran pel·lícula!

Unknown ha dit...

I tant, aquesta pel·lícula reflecteix perfectament tot el que passava en la vida d'un gladiador de l'antiga Roma.

abigail ha dit...

És veu molt bé aquesta pel·lícula..
Crec que la música és diu així: ara ja som lliures, perque tots estaven en mans del emperador de Còmode, apart la familia de Màxim va morir per culpa d'ell cosa que va trair la seva confiança. A part jo crec que també és perque Màxim volia venjança i fins que no la tingui no estaria en pau, tot i que finalment el mata però ell també mort, però lliurament ja que no té res que l'impideixi morir si ja a cobrat la seva venjança.

Manar ha dit...

M'encanta aquesta película la vaig veure amb uns 10 anys!
I reflecteix tot l'hu d'un gladiador és veritat.


Bona entrada Albert!

Anònim ha dit...

Albert he vost que d'aquesta pel·licula recordes algunes frases, jo la que recordo es "el hombre que se convirtió en esclavo, el esclavo que se convirtió en gladiador y el gladiador que desafió un imperio"

Unknown ha dit...

Sí, aquesta és una frase molt bona de la pel·lícula, pero he agafat les mes significatives...Bon aport per això Sandra.

Pol ha dit...

Aquesta pel·lícula es molt bona, una de las millors pel·licules que he vist!!

Mireia Cutura ha dit...

Aquesta pel·lícula em va encantar!
Jo la vaig tenir de veure un estiu per fer-ne un còmic i com he dit abans em va agradar molt!
Jo crec que han utilitzat aquesta cançó, perquè Màxim, durant tota la pel·lícula vol venjar la mort de la seva família, i fins que no guanya la lluita amb Còmode no és lliure de la venjança, igual que hagi mort, perquè torna a estar amb la seva família.

Cèlia ha dit...

Quina entrada més bona serra, està molt currada.
M'encanta aquesta pel·lícula, està molt bé la ambientació i la caracterització del protagonista. :)

Nadine ha dit...

M'encanta aquesta pel·lícula, es molt interessant. Màxim sufreix molt, pero no es dona per vençut. Em va agradar molt mirar aquesta pel·lícula, i vaig aprendre molt.

molt bé Albert, m'ha agradat llegir-ho! :)

Laura M ha dit...

Em va agradar molt aquesta pel.lícula,la vaig veure amb la majka a segon i es boníssima!!
Bona entrada Albert :)

Aina ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Aina ha dit...

Aquesta pel·lícula hem va agradar moltissim i una de les meves parts preferides és quan li diu a Commode que es venjara del que li van fer. Encara que per a Maximo és un final alegre a mi em va semblar un final molt trist quan mor ell i veu a la seva família, ho vaig trobar tant trist que la primera vegada que la vaig veure (uns 6 o 7 anys) vaig sortir del cinema plorant.

Andrea Padilla ha dit...

Sempre m'han recomanat aquesta pel·lícula, i la veritat, és que he llegit molts articles sobre lo maravellosa que és, però mai he acabat de veurela, potser serà el moment de fer-ho :).

Crec que utilitzen el nom de la cançó per representar que al final la venjança de la mort de la seva família, i fins que no acaba la lluita surtint vencedor, no sent que s'allibera de la pressió.

Andrea B. ha dit...

Jo n'havia sentit molt a parlar d'aquesta pel·lícula però no l'havia vist, i fins fa poc que a ciències socials ens van manar veure-la per a centrant-se més en el tema que em va agradar molt!

Andrea B. 2n d'ESO

Cristian Martinez ha dit...

Es molt interessant aquesta pelicul·la, m'agrada per que esta molt ben ambientada en aquella epoca romana.

Bon treball

ASTRONOMIA A LA ROMANA

Les influències de la mitologia clàssica es poden trobar en molts àmbits de la nostra societat, fins i tot en la ciència. En una de les bran...

Popular Posts