25 d’octubre del 2010

AMFITEATRE D'EMPÚRIES

Tipus de Jaciment: Amfiteatre

Ubicació: Empúries

Mida: L’amfiteatre tenia una capacitat per a uns 3.300 espectadors

Data: Segle I dC

Descripció: Construït fora de les muralles de la ciutat. Era una construcció característica de l’arquitectura romana on es realitzaven lluites de gladiadors (munera) i caceres o lluites de feres salvatges (venationes). Era un edifici de planta ovalada, amb un espai central on s’efectuaven els jocs, envoltat per unes graderies per als espectadors. A l’amfiteatre d’Empúries, les graderies eren de fusta i descansaven sobre uns murs radials de pedra, que són els únics que s’han conservat.

L’època d’esplendor va durar fins l’any 100 dC (200 anys d’esplendor). Després Empúries va anar perdent importància davant el creixement de ciutat com Tarraco o Barcino, fins que fou abandonada definitivament cap al final del segle III dC, ja que la via augusta unia les principals ciutats romanes seguint la costa que era la via comercial i Empúries es va quedar apartada, llavors va haver-hi un moviment d’emigració cap altres ciutats.L’any 350 dC va donar lloc a l’etapa cristiana on es van construir basíliques, aquest és l’origen del bisbat d’Empúries.








Jonatan Martínez

2n Batx

8 comentaris:

Anna Solà ha dit...

Jony, m'agraden molt les teves entrades, segur que et quedarà un treball molt complet!
Aquestes restes estan menys conservades que les que estem acostumats a veure però no són menys importants!
Espero que ens segueixis sorprenent cada setmana amb noves entrades!

abigail ha dit...

Aquest amfiteatre és imnpresionant per els espetadors que hi podien caber, tot i que més tard va ser abandonada..

Aina ha dit...

Si que devia ser gran si podien caber 3.300 espectadors. Quina pena que deixés de tenir importancia la ciutat i l'abandonesin. Bona feina Jony!

Laura ha dit...

Quin amfiteatre més gran!!! hauria de ser espectacular vivir en aquella època i poder veure i gaudir d'aquests espectales, llàstima que ja no hi estigui en condicions, seria un bon monument per visitar.

mireia ha dit...

Jony segur que t'està quedant un gran treball de recerca!! I alhora pots aprofitar per fer entrades al blog ;)

Jo mai he estat a Empúries, almenys que recordi, així que algun dia hi hauré d'anar a veure l'amfiteatre i les altres restes que hi hagi!

Andrea Padilla ha dit...

Jony moltes gràcies! segur que et quedarà molt bé el treball :)

Mireia Cutura ha dit...

Jo vaig estar a Empúries, i si que ara no en queda quasibé res, però com han dit altres companys, seria bò poder haver viscut com a espectador un moment com els que viven els d'aquella època.

Pol ha dit...

Va ser una gran epoca, cada dia estic més informat sobre aquest llocs. Amb ves agradat viure una epoca aixi, ja que m'agrada molt. La capacitat d'aquest amfiteatre és molt gran.
Van fer bona feina.

ASTRONOMIA A LA ROMANA

Les influències de la mitologia clàssica es poden trobar en molts àmbits de la nostra societat, fins i tot en la ciència. En una de les bran...

Popular Posts