ROBEN RÒMUL I REM A TARRAGONA


Tarragona

Roben les estàtues de Ròmul i Rem del passeig arqueològic de Tarragona

L'AVUI 03/01/2009

L'Ajuntament de Tarragona ha denunciat el robatori de les estàtues de Ròmul i Rem i altres destrosses per valor de 16.000 euros al passeig arqueològic de la ciutat. Quan els tècnics municipals han obert aquest dissabte el passeig, han descobert els danys, que segons sembla serien fruit d'actes vandàlics entre el 31 de desembre i la matinada d'aquest dissabte. El cas ja està en mans de la Guàrdia Urbana i dels Mossos d'Esquadra.


L'estàtua que representa una lloba alletant els germans Ròmul i Rem ha quedat òrfena després del robatori de les estàtues que representaven els dos germans. Diu la tradició que els dos nadons van ser abandonats al riu Tíber i que una lloba els va alletar. Ròmul fundaria més tard la ciutat de Roma. A més d'aquest robatori, l'Ajuntament de Tarragona ha denunciat altres destrosses al passeig arqueològic de la ciutat. En el moment d'obrir el passeig aquest dissabte, hi havia llums trencats, plantes danyades i el reg per aspersió destrossat, uns danys que l'Ajuntament valora en prop de 16.000 euros, 12.000 euros pels danys a les infraestructures i la resta per la desaparició de les dues estàtues. L'Ajuntament ha condemnat aquests actes vandàlics, que haurien passat entre el 31 de desembre i la matinada de dissabte. Els Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Urbana ja han començat a investigar els fets.

Podeu veure la notícia:

Cinta Puigdomènech Massip
4rt ESO

Comentaris

Montse ha dit…
Cinta, un cop més alerta de l'actualitat. Gràcies per estar-ne pendent i mantenir-nos informats.
Jony ha dit…
Moltes gràcies Cinta per la informació,cada vegada estas més pendent de l' actualitat,però t' hauries de passar per el blog del proyecte de recerca i treballar una mica més allà.

Gràcies per estar tan atenta amb notícies relacionades amb el que hem treballat el primer trimestre,
Quia llàstima quehagin robar a Romul i Rem xd
dw
majka. ha dit…
Ei, Cinta! Em sembla molt fort que robin fins i tot això! Entre aquest robatori i que últimament van dir que la lloba original no és etrusca! Vaja, al final no en quedarà res del mite!

PD: Algú podria informar.nos una mica sobre el mite...


PD, per Jony: Ets com el petit pare de tots... ejje
Andrea Padilla ha dit…
Ostres!!! Sempre hem d'estar alerta amb el que passa. Moltes gràcies Cinta. Un petons que acabeu de pasar unes bones vacanses.
mireia ha dit…
La gent ja no sa`p amb que entretenir-se i ha de robar coses.. i mira que robar Romul i Rem, vaja la gent no pensa gaire..
haviam si troben ja el delinqüent i li fan pagar bé el robatori.. a la pressó!

fins dijouss
Maria ha dit…
Veig que això no deixa mai d'actualitzar-se. Si es que, som els millors :)

fins dijous llatinencs !

Entrades populars d'aquest blog

LA SOCIETAT ROMANA

LES CIUTATS ROMANES

LES CASES ROMANES