FAUNE I SATURN

HOLA!

Abans d'endinsar-nos en aquest mite, us vull presentar els dos personatges perquè els conegueu una mica millor!

COMENCEM!

Faune és un déu de la natura, la fertilitat i els boscos, sovint identificats amb el déu  grec Pan. Ell és descrit com una  figura semihumana amb corns, similars als sàtirs de la mitologia grega. Faune era considerat un déu protector dels pastors i dels ramats, i se li atribuïen els sons misteriosos i els ecos del bosc.

Faune dansant Eugene-Louis Lequesne Jardí de Louxemburg, París

Saturn és dels déus més antics de la mitologia romana, associat amb l'agricultura, la sembra i el temps. Saturn és sovint identificat amb Cronos, el déu grec del  temps i el pare de Zeus. Segons la mitologia romana, Saturn va governar durant una edat daurada, un període de prosperitat, justícia i abundància.

    Saturn menjant-se al seu fill, Jardí històric "El Capricho" Alameda d'Osuna

Ara sí, comencem amb el mite!

L'arribada de Saturn a Itàlia

Segons el mite, després de ser derrocat pel seu fill Júpiter(Zeus) i expulsat del cel, Saturn va fugir a Itàlia, on va ser rebut pel déu Janus. Saturn es va establir a la regió que després coneixeria com el Laci. Janus, reconeixent la saviesa i el poder de Saturn, va compartir amb ell el seu regnat.

L'edat daurada de saturn

Amb Saturn com a governant, es va iniciar una edat daurada. Durant aquest temps, la terra produïa abundants collites sense necessitat de treballar intensament, i la gent viva en pau i harmonia. Saturn va ensenyar als humans a cultivar la terra i a viure de l'agricultura. Aquesta època de prosperitat i justícia es va recordar amb nostàlgia en la mitologia romana.

Faune i Saturn

Faune, com a déu de la natura  i dels boscos, era una figura complementària a Saturn. Mentre Saturn representava l'agricultura i la civilització, faune simbolitzava la natura salvatge i la fertilitat. La interacció entre faune i Saturn reflecteix la  relació entre la natura indomable i l'agricultura organitzada que defineix la societat humana. Saturn, amb el seu coneixement de l'agricultura, va aprofitar els dons de la natura que Faune protegia.

Les Saturnalia

Un dels llegats més importants de Saturn és el festival de les Saturnalia, celebrat en el seu honor. Les Saturnalia era un període de festa i alegria que commemorava l'edat daurada de Saturn. Durant aquest temps, les regles socials es relaxaven, els esclaus esclaus "gaudien" de certs privilegis, i se celebrava amb festes, regals i decoracions. Aquest festival se celebrava del 17 al 23 de desembre i és un precursor de moltes de les tradicions nadalenques modernes.

CONCLUSIÓ:

El mite de Faune i Saturn il·lustra la complementarietat entre la natura i la civilització en la mitologia romana. Saturn, el déu de l'agricultura i el temps, i Faune, el déu de la natura i la fertilitat, representen dos  aspectes fonamentals de la vida humana: la necessitat d'organitzar i cultivar la terra i la dependència de la natura per a la subsistència. Aquesta narrativa destaca la importància de l'harmonia entre els humans i el món natural, un tema que continua essent rellevant avui dia.

Tigist Masllorens Mas

4t ESO

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

L'ESCULTURA GREGA - ÈPOCA HEL·LENÍSTICA (IV)

LA SOCIETAT ROMANA

LES CASES ROMANES