Els reality shows son programes que intenten mostrar com viu un cert tipus de persones. El seus protagonistes varien segons aquest, hem vist tant reality shows com Operación Triunfo, enfocats en la vida dels participants a un concurs de música, fins a Keeping up with the Kardashians, que intenta mostrar la vida d'una família de classe alta als Estats Units., passant per altres com La Isla de las Tentaciones o Supervivientes. Ara bé, es possible classificar els deus segons personatges de reality show?
Hera com a Christopher de La Isla de las Tentaciones
Hera és una deessa que viu una mentida, ja que Zeus li va posar les banyes durant repetides ocasions, però, tot i això, decideix perdonar al déu cada vegada i pagar la seva ira amb la dona que ha fet l'amor amb Zeus. Cristopher, tot i primer enfadar-se amb la seva parella Estefania, donant un icònic moment a la televisió espanyola, decideix perdonar-la i culpar a la "temptació" que va seduir Estefania, per tant, podríem dir que Hera jugaria un paper semblant a aquest durant la seva relació amb Zeus.
Afrodita és la deessa de l'amor, és considerada la més bella, és un ésser perfecte, cosa que, alhora que li agrada, comporta molta pressió, sempre s'espera perfecció d'ella i quan no ho aconsegueix, provoca decepcions. Això es ven bé, el que passa amb Maddie Ziegler del reality show de dansa Dance Moms. Maddie és la preferida de la professora de dansa que protagonitza el show, sempre guanya i, quan no és la millor, el món li cau a sobre, ja que l'han educat per anar sempre a per la victòria.
Reacció de Maddie Ziegler quan perd contra la seva germana Mackenzie a Dance Moms.
Ares com a Jasmine de Lizzo's Watch out for the big grrls.
Ares és el déu de la guerra, té un temperament agressiu, és violent, i això causa que la seva popularitat entre els déus sigui molt baixa, simplement no se'l tenia en compte per a res a causa del seu caràcter. Jasmine mostra un caràcter desafiant i agressiu durant tot el reality show i, tot i ser de les millors ballarines del grup, acaba sent desqualificada de la competició pels seus múltiples conflictes amb les altres participants, el seu temperament també la va allunyar de l'èxit i de l'amor dels fans.
Jasmine mostrant el seu talent poc abans de ser desqualificada.
Els reality shows són realment un reflex de la personalitat de la gent, només que portat a l'extrem, cosa que també es fa amb els déus als mites de l'edat antiga, en els dos casos són personalitats extremes i difícils.
Una bona entrada! M'ha agradat molt aquesta entrada ja que ha relacionat moments d'aquela època amb reality shows de avui en dia. Una entrada bastant entretinguda i interessant. Dels tres que has posat, la que més m'ha agradat és la de Hera com a Christopher de la Isla de las Tentaciones. Bona entrada!
Molt original! Em sembla molt interesant la manera de relacionar les històries de cada déu amb personatges de shows i realitys, m'ha agradat molt la manera de explicar i justificar les relacions entre cadascú. Els vídeos són molt adequats i m'han agradat molt.
Una entrada interessant. Amb aquesta entrada podem veure clarament com és el caràcter i la manera de fer de cada un dels déus escollits. Penso que cada reality show és adient al déu en qüestió, ja que aquests programes estan fets per entretenir a la gent, al mateix passa amb el mites, tot i que aquests estaven fets per tal d'explicar el perquè les coses passaven, és a dir, fenòmens meteorològics, entre d'altres, però principalment eren aquests. Però com bé has dit a la teva entrada, el que realment aquests tenien en comú amb els reality shows és que tot està extremadament exagerat, ja siguin les emoció, la situació de la persona o en general. Bona Entrada!
Entrada molt ben feta i interessant, està molt ben relacionat el reality show amb el deu o deessa. Crec que tant en els personatges reality i les personalitats dels deus i deesses son molt extremes i cap enfora. Un altre paral·lelisme que es pot fer amb aquest dos conceptes és que les dues coses serveixen per entretenir a la gent i això desmostra que realment la gent li agrada i l'interessa la vida dels altres i fer safreig. M'encantaria que hi hagués una segona part d'aquest tema
Bona entrada! M'ha semblat molt interesant aquesta entrada ja que has relacionat a déus grecoromans amb personatges d'avui en dia i això m'ha semblat bastant interesant ja que amb els personatges que els relaciones tenen molta semblança. Tots aquests realitis els fan per poder entretenir a la gent ja que fan moltes coses "extremes" i les histories dels deus etc també son bastant interesants.
Una entrada molt interessant i entretinguda. La relació que fas entre els personatges de a mitologia grega i els participants dels reality shows és molt divertida per diverses raons. En primer lloc, tant els mites com els reality shows actuals busquen mostrar i explorar la vida dels humans d'una manera fascinant i la mateixa vegada dramàtica. Penso que la relació que has fet amb els personatges estan a la perfecció! Molt bona feina!
La societat romana, era similar a la grega ja que també es dividia en parts. Aquesta societat es basava en el naixement i en la riquesa de la persona o familiar. La primera classe de persona que hi havia eren els ciutadans però a diferencia de la societat grega aquí hi ha subgrups, dintre dels ciutadans els subgrups són: Patricis : Els patricis eren els descendent dels fundadors de la ciutat, aquest grup era el representant de l'aristocràcia en la societat, a part de ser els referents en la societat, tenien uns privilegis polítics, econòmics i socials i no pagaven impostos. També tenien moltes terres on hi treballen pagesos. Plebeus : Els plebeus eren els descendents de les primeres famiílies que havien anat a Roma a viure-hi. Aquests plebeus al principi no tenien cap poder ni drets ni deures, ni tan sols podien casar-se amb un patrici. Després de molts intents, però, van aconseguir una mica d'igualtat, ja que van passar a tenir drets i deures, i tot graciés a q
L'època hel·lenística, amb la formació de l'Imperi Alexandre dues tradicions artístiques molt diferents, l'oriental i la clàssica, havien entrat en contacte donant origen a una nova manera de concebre l'art l'escultura: L'Hel·lenisme. Amb l'Hel·lenisme els ideals clàssics de bellesa, harmonia, serenitat i equilibri són abandonats en favor de la tensió, el moviment i una expressivitat extrema. Els rostres dels personatges es mostraven una gran expressivitat mostrant sentiment de patiment i passió. Les representacions continuaven sent naturalistes, però van abandonar l'idealisme en favor d'un major realisme. També va aparèixer nous temes com la vellesa, la infància, la quotidianitat, el dolor o la mort. Gal moribund També va aparèixer la representació de grups escultòrics amb composicions complexes que presenten un gran dinamisme expressivitat . Bou farnesi s.II a.C. Amb l'Hel·lenisme Atenes perd protagonisme com a centre cultu
Les cases romanes més luxoses unifamiliars es deien domus . Eren d'una sola planta i estaven orientades cap a l'interior, gairebé sense finestres i al voltant d'un pati central, l' atrium . Domus romana Les cases oferien tota mena de comoditats, incloent calefacció. A l'entrada hi havia un vestíbul. D'aquí es passava a l'anterior, a l' atrium , que consistia en un pati interior cobert amb una obertura al centre anomenada compluvium que deixava entrar l'aigua de pluja. Aquesta aigua queia en un petit estany anomenat impluvium . A l' atrium donaven les diferents habitacions de la casa: dormitori ( cubiculum ), menjador ( triclinium ), cuina ( culina ) , i recintes laterals ( alae ). Atrium Maqueta d'una domus romana Per influència grega es va construir el tablinum , el despatx del pater familias, en què solia rebre als seus clients. També darrere de l' atrium es va construir un pati major envoltat
Comentaris