DÉUS GRECOROMANS, COM A PERSONATGES DE REALITY SHOWS

Els reality shows son programes que intenten mostrar com viu un cert tipus de persones. El seus protagonistes varien segons aquest, hem vist tant reality shows com Operación Triunfo, enfocats en la vida dels participants a un concurs de música, fins a Keeping up with the Kardashians, que intenta mostrar la vida d'una família de classe alta als Estats Units., passant per altres com La Isla de las Tentaciones o Supervivientes. Ara bé, es possible classificar els deus segons personatges de reality show?

Hera com a Christopher de La Isla de las Tentaciones

Hera és una deessa que viu una mentida, ja que Zeus li va posar les banyes durant repetides ocasions, però, tot i això, decideix perdonar al déu cada vegada i pagar la seva ira amb la dona que ha fet l'amor amb Zeus. Cristopher, tot i primer enfadar-se amb la seva parella Estefania, donant un icònic moment a la televisió espanyola, decideix perdonar-la i culpar a la "temptació" que va seduir Estefania, per tant, podríem dir que Hera jugaria un paper semblant a aquest durant la seva relació amb Zeus.

Christopher cridant a La isla de las tentaciones.


Afrodita com a Maddie Ziegler de Dance Moms

Afrodita és la deessa de l'amor, és considerada la més bella, és un ésser perfecte, cosa que, alhora que li agrada, comporta molta pressió, sempre s'espera perfecció d'ella i quan no ho aconsegueix, provoca decepcions. Això es ven bé, el que passa amb Maddie Ziegler del reality show de dansa Dance Moms. Maddie és la preferida de la professora de dansa que protagonitza el show, sempre guanya i, quan no és la millor, el món li cau a sobre, ja que l'han educat per anar sempre a per la victòria.

Reacció de Maddie Ziegler quan perd contra la seva germana Mackenzie a Dance Moms.

Ares com a Jasmine de Lizzo's Watch out for the big grrls.

Ares és el déu de la guerra, té un temperament agressiu, és violent, i això causa que la seva popularitat entre els déus sigui molt baixa, simplement no se'l tenia en compte per a res a causa del seu caràcter. Jasmine mostra un caràcter desafiant i agressiu durant tot el reality show i, tot i ser de les millors ballarines del grup, acaba sent desqualificada de la competició pels seus múltiples conflictes amb les altres participants, el seu temperament també la va allunyar de l'èxit i de l'amor dels fans.

Jasmine mostrant el seu talent poc abans de ser desqualificada.

Els reality shows són realment un reflex de la personalitat de la gent, només que portat a l'extrem, cosa que també es fa amb els déus als mites de l'edat antiga, en els dos casos són personalitats extremes i difícils.

Arnau Giner
1r Batx

Comentaris

kawtar el mouden ha dit…
Una bona entrada! M'ha agradat molt aquesta entrada ja que ha relacionat moments d'aquela època amb reality shows de avui en dia. Una entrada bastant entretinguda i interessant. Dels tres que has posat, la que més m'ha agradat és la de Hera com a Christopher de la Isla de las Tentaciones. Bona entrada!
Angie Soto ha dit…
Molt original! Em sembla molt interesant la manera de relacionar les històries de cada déu amb personatges de shows i realitys, m'ha agradat molt la manera de explicar i justificar les relacions entre cadascú. Els vídeos són molt adequats i m'han agradat molt.
Sara Torres Pedret ha dit…
Una entrada interessant. Amb aquesta entrada podem veure clarament com és el caràcter i la manera de fer de cada un dels déus escollits. Penso que cada reality show és adient al déu en qüestió, ja que aquests programes estan fets per entretenir a la gent, al mateix passa amb el mites, tot i que aquests estaven fets per tal d'explicar el perquè les coses passaven, és a dir, fenòmens meteorològics, entre d'altres, però principalment eren aquests. Però com bé has dit a la teva entrada, el que realment aquests tenien en comú amb els reality shows és que tot està extremadament exagerat, ja siguin les emoció, la situació de la persona o en general. Bona Entrada!
Laura Font ha dit…
Entrada molt ben feta i interessant, està molt ben relacionat el reality show amb el deu o deessa. Crec que tant en els personatges reality i les personalitats dels deus i deesses son molt extremes i cap enfora. Un altre paral·lelisme que es pot fer amb aquest dos conceptes és que les dues coses serveixen per entretenir a la gent i això desmostra que realment la gent li agrada i l'interessa la vida dels altres i fer safreig. M'encantaria que hi hagués una segona part d'aquest tema
Bassma Boukilou ha dit…
Bona entrada! M'ha semblat molt interesant aquesta entrada ja que has relacionat a déus grecoromans amb personatges d'avui en dia i això m'ha semblat bastant interesant ja que amb els personatges que els relaciones tenen molta semblança. Tots aquests realitis els fan per poder entretenir a la gent ja que fan moltes coses "extremes" i les histories dels deus etc també son bastant interesants.
Justie Anaman ha dit…
Una entrada molt interessant i entretinguda. La relació que fas entre els personatges de a mitologia grega i els participants dels reality shows és molt divertida per diverses raons. En primer lloc, tant els mites com els reality shows actuals busquen mostrar i explorar la vida dels humans d'una manera fascinant i la mateixa vegada dramàtica. Penso que la relació que has fet amb els personatges estan a la perfecció! Molt bona feina!

Entrades populars d'aquest blog

LA SOCIETAT ROMANA

LES CIUTATS ROMANES

LES CASES ROMANES