10 de gener del 2022

ARES

Ares era un dels deus més coneguts ja que era el déu de la guerra i la batalla. Fill de Zeus. Era conegut per les seves batalles i també per les intervencions en disputes dels altres. Però cal remarcar que en moltes histories mitològiques Ares va servir d'agent de justícia.

ARES EN LA MITOLOGIA

Ares va assassinar un dels fills de Posidó, Halirrhothius, quan aquest va intentar violar la seva filla Alkippe. Ares va interrompre l'acte abans de ser comès i el va matar d'immediat. Posidó va posar a Ares en judici davant els dotze déus de l'Olimp. Ares va sortir beneficat ja que les seves accions van quedar justificades.

Ares també es va veure implicat en un conflicte per ser amant de Afrodita, quan el marit de Afrodita els va descobrir els va preparar una trampa on van quedar atrapats en una xarxa i van ser exposats davant de tots els déus, del seu adulteri.

Més tard, Afrodita va llançar Ares per a la bella jove Adonis. Ares es va tornar gelós, es va convertir en senglar i va matar a Adonis, tot per la ràbia de ser canviat.

Ares i Afrodita atrapats a la xarxa

CULTE D'ARES

Com a déu guerrer, Ares no era tan popular amb els grecs, ja que el seu homòleg, Mart, es trobava entre els romans.

De fet, moltes de les llegendes que envolten Ares culminen amb la seva pròpia derrota i humiliació.

A l' Odissea d' Homer, el propi Zeus insulta Ares després del seu retorn dels camps de batalla de Tòria, on Ares va ser derrotat pels exèrcits d'Atenea.

Tot i que afirmen que Ares no va ser gaire popular entre els grecs, si que és cert que en moltes llegendes mitològiques, o en moltes obres, Ares hi és present i va ser protagonista de moltes batalles i conflictes.

Per acabar adjunto un vídeo on explica més detalladament la vida d'Ares.
Laia Bardolet
1r Batx

3 comentaris:

Nicole Aillon ha dit...

Bona entrada, però vull afegir que hi ha suposicions que Zeus, el seu pare, l'odiava tant, que va crear un altra deïtat que va ser Atena, coneguda com la deessa de la guerra justa i estratègica, en canvi, Ares va passar a ser el deu de la guerra violenta i segriana.

fatima kachout ha dit...

Molt bona entrada!
em pregunto qui és Adonis? era amiga de Afrodita o és enviada per el marit de Afrodita.

Neus Llovera ha dit...

Molt bona entrada! Deixa'm afegir que "La Ilíada" mostra Ares una versió no gaire positiva, com un membre força impopular del panteó grec. Se'l descriu com «l'odiós Ares», «l'assassí d'homes», i «la maledicció dels homes»...

ASTRONOMIA A LA ROMANA

Les influències de la mitologia clàssica es poden trobar en molts àmbits de la nostra societat, fins i tot en la ciència. En una de les bran...

Popular Posts