LA RELIGIÓ A ROMA

La religió a roma en aquells temps era politeista (que es creia en diferents déus), al igual que la antiga ciutat de Grècia. Els romans es van deixar influenciar molt per les creences gregues, això va ser a causa de la conquesta d'aquests a la península dels Balcans. Però tot i que la creença romana fos molt influenciada per la grega, es molt diferent l'una de l'altre, i no com tots deien que era una còpia de la grega. 

Els olímpics, Rafael 

Una de les construccions més típiques de l'antiga roma, eren els santuaris que es construïen a les cases, i des d'aquests es renda el culte als déus que protegien les llars ha ha tota la família. Però per rendir culte als déus en públic també hi havia un temple a cada província de Roma, tot i que aquests rituals sempre estaven controlats pels governants romans, ja que prohibien un culte d'una religió diferent.  

I per aquest motiu molts seguidors del cristianisme, van ser perseguits, i molts assassinats per l'imperi Romà. Molts dels creient en el cristianisme s'amagaven en coves o a les catacumbes de Roma per fer el seu culte., ja que d'aquesta manera no eren observats per l'imperi Romà. I a través daixò molts emperadors van començar a demanar que se'ls fes un culte com si fossin déus. 
I d'aquesta manera aquesta practica va anar creixent i va començar així des del govern de l'emperador Juli Cèsar. El cristianisme va anar creixent molt al segle IV, i finalment es va acabar convertint en la oficial religió de l'imperi Romà. I d'aquesta manera la religió politeista es va anar deixant enrere amb els anys. (cal destacar que els déus de Roma eren els mateixos que a Grècia, però amb diferents noms). 


Els déus: 

Els déus de l'antiga Roma, eren immortals, i els seus comportaments eren molt semblants als de qualsevol altre ésser humà, doncs d'aquesta manera tenien característiques com: la bondat, la maldat, la venjança, la força...
El déu que era considerat més suprem a tota Roma era Júpiter (déu del cel). 
Cadascun representava totes les natures i sentiments dels humans, aquesta religió fou extreta de l'antic panteó de Grècia a l'època d'invasió de Grècia per l'imperi Romà. I així els romans van robar les idees i els déus als grecs, però l'única diferència era que havien canviat els noms i els havien adaptat a la seva realitat. 

Judit Contreras
1r Batx

Comentaris

Carla Erra ha dit…
L'ésser humà sempre ha buscat una explicació pels fenòmens que ha considerat d'alguna manera sobrenaturals. Entre religions sempre hi ha hagut una competitivitat especial per decidir quina creença era la més adequada. Com tu bé has dit, els cristians van acabar remplaçant la que era la religió oficial de Roma, i ho van fer d'una manera molt radical. Això es veu reflectit a la biblioteca d'Alexandria. Bona feina!

Entrades populars d'aquest blog

LA SOCIETAT ROMANA

LES CASES ROMANES

LES CIUTATS ROMANES