16 de gener del 2020

LA LLEGENDA DE PEGÀS

Pegàs es un cavall alat. El seu nom prové de la paraula grega  Πήγασος i era d'un preciós color blanc. És el fill de Posidó (déu del mar) i de Medusa (Gorgona). 
Es diu que va néixer a les fonts del mar i per aquest motiu va rebre aquest nom. Tot i que hi han varies versions sobre el seu naixement, però la més famosa es la que diu que va néixer a la Terra, va ser fecundat per la sang que va vessar la seva mare Medusa, quan aquesta va ser executada per Perseu. 
Un dels trets importants d'aquest increïble ser fantàstic es que podia volar i fer brollar l'aigua per tot arreu per on trepitjava. Però sobretot era un animal totalment indomable, ja que s'havia intentat durant molt temps capturar-lo.  

Atenea y Pegaso, Theodor van Thulden

Bel·lerofont i Pegàs:

Bel·lerofont (un heroi de la mitologia grega) es va esforçar molt per aconseguir domar a Pegàs, així que la deessa Atena li va donar una brida d'or per aconseguir domar-lo. Aquest va aconseguir domar-lo i en poc temps es van tornar inseparables, i van matar a un enemic molt tant important com perillós, la Quimera. 
Després d'un temps Bel·lerofont va pujar molt en fama i va voler convertir-se en un déu, així poder arribar a l'Olimp amb Pegàs. Això no li va agradar a Zeus, així que va enviar un insecte per picar a Pegàs. Quan l'insecte el pica, aquest es va sacsejar molt fort fent caure a Bel·lerofont al terra, i així ell va poder escapar. 
Des d'aquell moment, Zeus va nomenar Pegàs portador del raig i del tro, els dos dels símbols més importants d'ell. Però també li va ordenar conduir el carretó d'Aurora, i el va convertir en una constel·lació composta per quatre estrelles brillants, cosa que podem veure actualment avui en dia. 



Judit Contreras
1r. Batx

2 comentaris:

Carla Erra ha dit...

Havia sentit a parlar moltes vegades en pel·lícules o sèries, sobretot de Disney d'aquest ésser mitològic, però mai m'havia parat a pensar amb el seu origen. El que més m'ha sorprès és el fet de que en pogués néixer alguna criatura de Medusa, ja que desconeixia que Medusa amb Posidó haguéssin tingut fills. Bona entrada!

Meryem Merimi ha dit...

M'ha semblat una entrada molt interessant! Aprofito per afegir que Pegàs apareix com a acompanyant del protagonista en la pel·lícula Hèrcules. Bona entrada!

TÀRRACO

Tots coneixem la ciutat de Tarragona, però pocs saben el seu origen i la gran importància que va tenir en l'època clàssica... En aquella...

Popular Posts