LA MITOLOGIA EN ELS PLANETES (II)

SATURN
Saturn és el segon planeta més gran del Sistema Solar, i l'únic amb els anells visibles des de la Terra. Aquests anells estan formats per partícules de gel amb quantitats petites de roques i pols. 
És un planeta que té una rotació molt lenta, tant lenta que fins al cap de 30 anys no torna a passar pel mateix punt del firmament.
El seu nom el té degut al déu romà del temps, Saturnus


 El planeta Saturn
Saturn devorant al seu fill, Peter Paul Rubens

URÀ
Urà és el tercer més gran del Sistema Solar. Està en una distància tant gran del Sol, que el Sol vist des d'allà sembla una estrella més del cel. 
El seu nom és en honor al déu grec del cel, Uranus (en llatí). El déu grec va ser el primer fill de Gea, i això l'associa amb el planeta, ja que va ser el primer en ser descobert amb la invenció del telescopi.
 El planeta Urà
La castració d'Urà, Giorgio Vasari i Cristofano Gherardi

NEPTÚ
Aquest planeta és el vuitè del Sistema Solar, essent també el planeta més gran dels planetes gasosos i el primer que va ser descobert. 
S'hi produeixen fortes tempestes que provoquen vents de més de 200km/h.
El seu nom és degut al déu romà Neptunus, que habita en les profunditats del mar. S'associen ja que el planeta va ser trobat en les profunditats del Sistema Solar. 
                              
El planeta Neptú
Estàtua del déu Neptú


PLUTÓ
Aquest planeta és el més petit i el que s'allunya més del sol. Encara no ha estat visitat per cap nau terrestre.
El seu nom és en honor al déu dels inferns; Plutó. És un planeta que es troba per sota del nivell de la superfície general de l'espai, i a causa d'això el relacionen al déu que viu a l'inframón. 
 El planeta Plutó
Plutó, d'Agostino Carracci

CERES
Ceres és el planeta nan més petit del Sistema, i durant molt de temps va ser classificat com a asteroide
El seu nom és en honor a la deessa Ceres, deessa de l'agricultura, les collites i la fecunditat. 
                                 
 El planeta Ceres
Estàtua de la deessa Ceres
Alba Riera
1r batx

Comentaris

Judith Rodríguez ha dit…
És molt curiós pensar que els noms amb els quals nosaltres anomenem els planetes provenen de la mitologia grega. La majoria dels planetes que apareixen en aquesta entrada ja es pot deduir la seva relació amb els deus grecs, però per exemple no havia pensat mai que el planeta nan més petit del Sistema, Ceres, rebia aquest nom en honor a una deessa (Ceres) ja que la desconeixia.
Molt interessant!
No s'havia de l'exsistència de Ceres, la mitología grega és present en els noms d'aquest i de Moltes altres coses com per exemple, els calendaris.


Molt interessant
Jana Casacuberta ha dit…
Trobo molt interessant que els nomes dels planetes provinguin de la mitologia, però penso que d'aquesta manera ho fa tot molt més interessant i minterios a la vegada. Molt interessant!
Anònim ha dit…
He trobat molt interessant i curiós que els noms d'alguns planetes del sistema solar provinguin dels nomes de deus grecs i romans. Tot hi així, trobo a faltar alguna altre referència a divinitats femenines.

Entrades populars d'aquest blog

LA SOCIETAT ROMANA

LES CIUTATS ROMANES

LES CASES ROMANES