21 de febrer del 2019

CANÇONS AMB REFERÈNCIES MITOLÒGIQUES (II)

HERCULES - Sara Bareilles

Sara Bareilles va dir que la cançó tractava sobre sentir-se destrossada i la necessitat de demanar ajuda. "Vaig intentar imaginar-me un individu fort", va dir. "Hèrcules té coratge i no té por". 




ISIS - Bob Dylan

La cançó tracta sobre un home qui, recentment, ho ha deixat amb la seva dona, Isis. Marxa de la ciutat en busca de la "ciutat salvatge i desconeguda". Durant el camí, coneix un personatge amb qui comencen la cerca del tresor, però tot i així ell segueix pensant amb la seva ex-dona. 

El personatge femení de la cançó es anomenada Iris després de la deessa de la mitologia egípcia qui representa la dona ideal i la mare protectora. 





LAUGHING - R.E.M.

La cançó repeteix més d'una vegada el vers "Laocoont i els seus dos fills". Laocoont era un sacerdot Troià qui fou estrangulat per una serp marina. Michael Stipe, cantant de R.E.M., va explicar el següent: "El primer vers parla sobre Laocoont, una figura mitològica que tenia dos fills. Tots tres van ser devorats per serps. Era un tòpic molt famós a la pintura renaixentista [...]. Oh, vaig canviar el gènere a la cançó d'un home a una dona".

 

IT'S NEVER OVER (OH ORPHEUS) - Arcade Fire

La cançó fa referència al mite grec d'Orfeu. Les històries sobre Orfeu es centren en la seva habilitat d'agradar a totes les criatures vives amb la seva veu i la seva música, tot i no aconseguir rescatar la seva dona de l'inframón. 

Frontman Win Butler va convertir-se en pare durant la grabació de l'àlbum, Reflektor. El cantant va dir: "hem tocat aquesta cançó per ell cent mil vegades. Si plora, toquem aquesta cançó i es calma". 

Alguns versos de la cançó son: "Hey, Orpheus!/ I'm behind you/ don't turn around/ I can find you" "Oh, Orpheus!/ just sing for me all night/ we'll wait until it's over/ wait until it's through".




Bruna Villegas
1r Batx

5 comentaris:

Alba Le Riera ha dit...

La mitologia sempre ha tingut un rol molt important dins els artistes, i en aquest cas, també destaca a la música. Fins i tot els personatges més esbojarrats de la mitologia aconsegueixen aparèixer a alguna d'aquestes cançons.
Bona feina!

Gabi Núñez Gómez ha dit...

un tema molt interessant. El món de la música és envoltat de mitología encara que no ho sembli. El grup de coristes,avui en dia és anomenat "orpheó"
.

Silvia Kanuteh Rubio ha dit...

Una vegada més veiem la influència de la mitologia en l'actualitat, sobretot en l'art com és la música. En el cas de la cançó "Hercules" podem comprovar que hi ha un cert coneixement del tema i també en part un interès. Està bé veure com el món clàssic encara és present en els nostres temps. Molt interessant!

Jana Casacuberta ha dit...

M'agraden molt els artistes que va més enllà de voler fer una cançó comercial amb una lletra fàcil de recordar per així poder vendre més, sinó que el que fan aquests és dedicar-li temps a les seves lletres i reflexionar sobre el tema del qual volen que la cançó tracti. És molt interessant quan fan referències sobre la mitologia a mitja cançó, això demostra que són curiosos i que tenen interès en aquest àmbit. Molt interessant!

Rebeka Picoiu ha dit...

Mai hauria trobat aquests significats, però després de llegir-ho i escoltar les cançons m'ha semblat molt interessant saber que molts famosos, en el fons saben de cultura.

L'AMOR COM UNS JARDINS

"Now you hang from my lips like the Gardens of Babylon". Aquesta és un tros de la lletra d'una cançó de Taylor Swift. En catal...

Popular Posts