10 de desembre del 2018

HOMER

Homer va ser un poeta grec de literatura èpica. Unes de les obres més importants de la història com la Ilíada o l'Odissea, varen ser escrites per ell.

Va néixer el segle IX aC a Smyrna i va morir el segle VIII aC a Íos, o això és el que s'ha conservat durant el temps ja que no se sap res definitiu sobre aquest personatge. Alguns antics grecs creien que Homer era un personatge històric, però alguns erudits moderns afirmen que en l'antiguitat no se sabia res completament cert sobre ell.
La data de naixement d'Homer va ser controvertida en l'antiguitat i avui en dia també. Heròdot en el seu temps va dir que Homer havia nascut 400 anys més d'hora del que li tocava, fent referència a la seva manera de pensar i escriure, això ens dóna a entendre que va néixer al voltant del 850 aC. Altres fonts afirmen que Homer va néixer molt més a prop de la suposada època de la Guerra de Troia.
Avui en dia, els especialistes entenen "la data d'Homer" com al seu naixement i com la creació de les seves grans obres.

La Ilíada i l'Odissea van ser escrites al segle VII aC. Aquestes dues obres estan formades per un conjunt de poemes que es "canten", és a dir que es reciten de manera que hi hagi musicalitat. El que les recita és el rapsoda, no s'anomenen capítols sinó que s'anomenen cants.
Aquestes dues obres escrites per Homer tenien una sèrie de característiques:
El poema consistia en quinze mil cants, i la seva temàtica era relacionada amb mites, herois, reis i prínceps (gent notable). Tot i això, partia d'una temàtica real. L'origen de les històries era oral.









Bust d'Homer, còpia d'un original hel·lenístic del s. II aC., Museus Capitolins, Roma








A continuació adjunto aquest petit vídeo perquè pugueu saber-ne més sobre Homer: 



Judith Rodríguez Bares
1r Batx

6 comentaris:

Alba Le Riera ha dit...

És molt interessant saber-ne més sobre aquelles persones que gràcies a elles vam fer un avanç en la manera de pensar i escriure. Deixa'm afegir que Homer també és conegut perquè era cec, i això també el converteix en un personatge llegendari.
Bona feina!

Bruna Villegas ha dit...

Deixa'm afegir que Homer tenia un estil molt complex a l'hora d'escriure i utilitzava, sobretot, comparacions molt desenvolupades, símils, etc. A més, hi havia el rumor de que era cec. Bona feina!

Gabi Núñez Gómez ha dit...

Molt interessant!

Aquest parell d'obres d'Homer, volen reflectir la civilització i els conflictes que existien en aquell moment.

Jana Casacuberta ha dit...

Tot i no saber ben bé la data exacta del seu naixement, podem dir que Homer era un privilegiat, és a dir, la seva manera de pensar i les seves idees eren molt més evolucionades que les de la seva època. Tot i que això també ens pot portar a pensar que era un incomprès ja que la gent del seu voltant no compartia les mateixes opinions.

Rebeka Picoiu ha dit...

Havia sentir a parlar sobre Homer a classe, però mai varem aprofundir en el tema i no sabia ben bé qui era. M’ha agradat l’entrada ja que he descobert que no nomès hi ha en Homer de “Los Simpsons”..😂

Anònim ha dit...

Molt interessant!
També voldria afegir que es va arribar a la conclusió que Homer era cec gràcies a un personatge d'una obra seva. Aquest personatge era Demodokos, un trobador cec que entretenia el seu públic i agradava molt a tothom. Es va pensar que aquest personatge de l'Odissea podria pretendre reflectir les característiques més bàsiques d'Homer.

ASTRONOMIA A LA ROMANA

Les influències de la mitologia clàssica es poden trobar en molts àmbits de la nostra societat, fins i tot en la ciència. En una de les bran...

Popular Posts