14 de desembre del 2018

EL NAIXEMENT D'APOL·LO I DIANA

Els antics van descobrir que Latona va ser estimada i seduïda per Júpiter, i com a resultat d'aquest amor van concebre dos fills bessons, que van anomenar Apol·lo i Diana. Es diu que Juno, que era l'esposa de Júpiter, s'ho va agafar tant malament que no solament li va negar tota la terra per descansar del seu ventre, sinó que també li va enviar Pitó, una ser enorme que havia de fer-la fugir i posar-li obstacles. 

Latona converteix en granotes els pagesos, de Johann Georg Platzer


Latona, espantada i aterrida pel Pitó, va intentar escapar-se, però no trobava cap lloc on l'acceptessin, ja que Juno va llençar una maledicció contra qualsevol terra que acceptés acollir Latona. Amb sort, va arribar a l'illa d'Ortígia, que la van acollir i allà mateix es va preparar per donar a llum a Diana, la qual de seguida la va posar al servei de la seva mare l'ofici de llevadora, ja que el seu germà Apol·lo estava a punt de néixer. Tot seguit l'infant va matar amb les seves fletxes Pitó, i va començar a donar respostes a qui en demanaven. Així mateix diuen que a causa d'aquesta part es va canviar el nom de l'illa, perquè va passar de dir-se Ortígia a ser dita Delos. 



Alba Riera
1r batx

7 comentaris:

Jana Casacuberta ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Judith Rodríguez ha dit...

Com molt bé has dit, primer va néixer Diana, i tot seguit ajudà a la seva mare a donar llum al seu germà, Apol·lo. Fent això, va assistir als horrors del part, fet que la va convertir en una deessa verge que detestava els amors masculins. Molt bona feina!!

Jana Casacuberta ha dit...

Un mite molt curiós i, com podem observar, hi ha personatges que només els mou l'enveja i la malícia. La gran majoria de mites tenen en comú que principalment en són els homes els que creen el conflicte i després són les seves esposes o amants les que en pateixen les conseqüències.

Berta Dong Reixach ha dit...

Que interessant!
Podem observar un altre acte de venjança ens les històries i mites de déus. També podem dir que la majoria d'accions que fan, ho fan per enveja o per por que algú robi el poder algú altre.

Bruna Villegas ha dit...

És curiós com, després que Diana ajudés a la seva mare per donar llum al seu germà Apol·lo, ella decidí apartar-se de l'amor masculí i ser una deessa verge. També podem observar un altre acte de venjança entre els déus. Bona feina!

Karina Szabo ha dit...

Com podem veure, les venjances entre deesses per una infidelitat sempre acaben sorprenent, com les venjances dels deús en general. El que no trobo bé, és que només castiguin a les dones per actes com aquests, i els homes mai acabin rebent. Molt bona entrada!

Anònim ha dit...

Molt interessant. Un tret important de la mort de Pitó és que va morir per una fletxa d'Apolo, cosa que dona sentit llavors a que els atributs del déu siguin l'arc i la fletxa.

ELS CONCURSANTS D'OT 2023 SI FOSSIN DÉUS DE L'OLIMP

El passat 19 de febrer va ser la final de la dotzena edició d'Operación Triunfo. Des de finals de novembre, per les xarxes socials, nomé...

Popular Posts