HÈCTOR

Hèctor era fill de Priam i d'Hècuba, també germà de Paris. Estava casat amb Andròmaca  i tenien un fill en comú, Astianax. En teoría el rei era Priam, però Hèctor era qui dirigia els soldats i els assumptes més importants de la ciutat.
Hèctor fou un dels millors herois de la guerra de Troia, i hagués fet el que fos per la seva ciutat, segons explica Homer a la Ilíada, és valent, noble i molt admirat per tot el poble troià. Era un gran lluitador i sabia dirigir molt bé l'exèrcit i va estar al capdavant del soldats troians. No és portava gens bé amb el seu germà Paris, ja que ell havia causat la guerra de Troia segrestant a Helena.
Durant la guerra, es va enfrontar amb varis herois grecs, un d'ells és Àiax, el qual van tenir diverses batalles. Quan Aquil·les va deixar de lluitar, a causa de la baralla que va tenir amb Agamèmnon, Patrocle es va posar la seva armadura la qual tothom es pensava que era Aquil·les. Hèctor pensant que era l'heroi grec, van lluitar i el va acabar matant. Quan Aquil·les va descobrir que Hèctor havia matat al seu jove aprenent, es va enfurismar i va anar a matar-lo, el va desafiar a una batalla ells dos. 
En aquest moment Hèctor es va despedir de la seva esposa i del seu fill, aquesta podria ser una de les escenes més emotives del llibre. Aquesta batalla va ser curta, però just als seus últims instants de vida, Héctor va tenir una visió i va predir que seria Paris qui mataria a Aquil·les. Tot seguit, Aquil·les, amb el cadàver d'Hèctor, va lligar-l'ho al seu carro i el va anar arrossegant per davant les portes de Troia. Més tard va accedir a donar el cos d'Hèctor als seus familiars, per què li pugessin fer un enterrament digne.

Aquesta és l'escena de la pel·lícula Troia, dirigida per Wolfgang Petersen, és la batalla que tenen Hèctor i Aquil·les. A part també de ser una de les escenes més emotives de llibre, també és una de les escenes més emotives de la pel·lícula. Es pot veure com, des de d'alt de les muralles, tota la família d'Hèctor estàn observant la batalla, Priam i Hècuba, la seva esposa Andròmaca i el seu fill Astianax, el seu germà Paris amb Helena i altres guerrers troians.  



Judit Font 
1r batx

Comentaris

Unknown ha dit…
Hola Judit, m'ha semblat molt interessant el teu article sobre Hèctor, i també amb informació m'ha servit per completar els detalls sobre la guerra de Troia, sabia que Paris va provocar-la però no sabia que ell tenia un germà amb el qual no es portava bé.

Entrades populars d'aquest blog

LA SOCIETAT ROMANA

LES CIUTATS ROMANES

LES CASES ROMANES