EL GRIFÓ

El grifó era un ésser mitològic semblant a la esfinx.Era un lleó amb ales i cap d'àliga. Les potes de darrera són de lleó i les davanteres d'àliga amb grans urpes. Aquests animals són bastant grans, solen mesurar uns tres metres, cosa que els fa encara més poderosos ja que són molt ferotges.

Un grifó
Un grfió
Els grifons tenen característiques tan de les àligues com dels lleons. De les àligues han tret una vista i olfacte molt desenvolupats i dels lleons la costum de viure en manades en les quals sempre hi ha un líder. A més, també són molt valent i ferotges i lluiten contra qualsevol tipus de bèsties


Els grifons cacen per alimentar-se i ho solen fer en grups petits de no més de dotze grifons, cacen tant en l'aire com en la superfície. La presa preferida dels Grifons són els cavalls. 

Un dibuix d'un grifó
Acostumen a viure en muntanyes rocoses on acostumen a construir els seus nius. Tot i que no és fàcil els grifons es poden ser entrenats i un cop ja ho han fet els grifons són molt lleials i defensen el seu genet fins al final. Els genet i el grifó queden units de per vida.


Un grifó i el seu genet 
Un grifó en unes muntanyes rocoses 

Els romans associaven el grifó amb la deessa de la venjança, Nèmesi. En la mitologia clàssica els grifons no rebien gaire importància, però sí que eren molt presents en el món de l'art. 


Abril Sala
4t ESO

Comentaris

Unknown ha dit…
M'ha agradat molt la teva entrada,ja que quan era petita m'agradava l'historia de Mago de Oz però mai aconseguia entendre perquè tenia tant les qualitats del lleó com de l'àliga. amb la teva entrada m'has fet retornar uns instants a la infància!
Unknown ha dit…
Hola Abril, la teva entrada m'ha fet pensar amb el grifó de Harry Poter. Amb el vídeo m'ha acabat de quedar encara més clar les característiques dels grifons.

Entrades populars d'aquest blog

LES CIUTATS ROMANES

ELS PATRICIS I ELS PLEBEUS

EL MITE D'ORFEU I EURÍDICE