15 de març del 2012

L'ASSASSINAT DE JULI CÈSAR






va néixer el 12 de juliol de 100 aC i va morir el 15 de març de 44 aC Roma. Va ser un general polític romà que va crear els fonaments del futur sistema imperial romà. Juli Cèsar es conegut per la guerra de les Gàl·lies ja que va ser un conflicte militar del segle I aC entre les forces de la República romana les quals estaven dirigides per Juli Cèsar, i les tribus de Gàl·lia



Juli Cèsar va ser assassinat per una conspiració de 40 senadors romans anomenats a si mateixos alliberadors, liderats per Brutus i Cassius. El motiu de l'assassinat va se que Juli Cèsar s'havia atorgat tots els poders i els conspiradors temien que els conduiria a un règim tirànic.













L'assassinat de Juli Cèsar va comportar un buit de poder que va portar a la Tercera guerra civil romana . Seguidament, Octavi August, fill adoptiu de Cèsar, es va declarar emperador posant fi al període republicà.


 

Les conseqüències de l'assassinat de Juli Cèsar són nombroses i referents en tots els àmbits fins i tot al cognom Cèsar es va convertir en un títol pel següents emperadors. Va haver-hi part del poble que se'n va alegrar i d'altres que no. Amb la seva mort varen quedar en suspens moltes de les seves iniciatives com per exemple:
-La construcció d'un temple al déu Mart i d'un teatre gegant.
- Reduir fins a la justa proporció la gran quantitat de lleis existents en el dret romà.
- Tenia previst un ambiciós pla hidrològic.
- Estava previst una nombrosa xarxa de biblioteques i una gran selecció dels llibres que hi havia d'haver.


Després de la mort de Juli Cèsar, el qual va desenvolupar una gran carrera com a militar i polític, Roma va quedar sumida entre la falta d'infraestructures i la falta de lleis concretes i reals. Es va encetar una època difícil en tots els aspectes: La tercera guerra civil, els successius i foscos canvis en l'estament político-militar, etc.
Aquest fet va fer trontollar, en moltes ocasions, la bona convivència entre les diferents capes socials.




També hi podem posar una mica d'humor, a través del Crakòvia.





Juhysaacnat Javier
1r Batx

7 comentaris:

Aina ha dit...

Des de que tinc memòria recordo que Juli Cèsar sempre ha estat el meu emperador preferit, no se per què, però em queia bé. Sempre m'ha donat pena que el matessin d'aquella manera tant traïdora. Bona entrada!

Bernat Enrich ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Adan Vidal ha dit...

Aquesta entrada m'ha interessat molt, jo ya savia molt sobre aquet assesinat pero aquesta entrada m'ha aclarat molts dubtes.

Bernat Enrich ha dit...

Sabia que Juli Cèsar havia sigut assesinat per els membres del senat pero mai auges pensat que l'hauria mort d' una forma tan trajica i patetica per un emperador, si morts en batalla o de vell encara,Però moria assesinat per el teu senat això es molt deshonros per un emerador.
Bona entrada!!

Fatima El Attar ha dit...

Ja havía sentit a parlar sobre Juli Cèsar i sabía algunes coses sobre ell però molt poques! En aquesta entrada està més especificat!! Molt Bona entrada!!:D

Mireia Cutura ha dit...

Recordo haver sentit la història de l'assassinat de Juli Cèsar, però aquesta entrada explica molt bé què va passar des del punt de la seva mort.
El que no recordava era que el cognom Cèsar va passar a ser el títol dels següents emperadors.
Bona feina!

Laia Fernández ha dit...

Suposo que Crackòvia s'ho agafa tot amb humor. Em sembla molt interessant la vida de Juli Cèsar, suposo que és perquè és un dels personatges més famosos de l'antiga Roma i més parlats. molt bona entrada!

ASTRONOMIA A LA ROMANA

Les influències de la mitologia clàssica es poden trobar en molts àmbits de la nostra societat, fins i tot en la ciència. En una de les bran...

Popular Posts