LA PRESÓ TILLIANUM

És una presó que es localitza a sota de l'església de San Giuseppe dei Falegname, a Roma. Està al costat del fòrum.


Entrada a la presó

Tenia accés a la Cloaca Màxima, ja que estava construïda a sobre. Era un lloc on es tancaven enemics de l'Estat. Conta amb dues càmeres: la inferior s'anomena Tuliano i que hauria funcionat com a cisterna; la superior, que va ser construïda posteriorment, tenia forma d'un quadrilàter irregular.


Per dintre

La inferior tenia forma circular i estava construïda amb fang i part d'ella estava excavada en la roca. La càmera superior va ser construïda al 21 d.C. Avui en dia les dues càmeres estan comunicades per una escala, però antigament només les comunicava un forat per on tiraven els presoners, on aquests esperaven morir de gana o a ser estrangulats.


El forat per on es tiraven als presoners

Només s'hi tancaven comandants estrangers derrotats que es convertien en el centre de l'atenció en els desfilades triomfals romans. Normalment es mantenien tancats fins que es feia la desfilada. Després eren estrangulats en públic, si no és que havien mort per les males condicions de la presó.

Aina Gràcia
2n Batx

Comentaris

El que més m'ha cridat l'atenció de tota l'entrada es la forma que tenien les pressons i el que feien amb els pressoners de llençar-los al forat i esperar a que es morin de gana o estrangulats, cosa que em sembla molt cruel.
Yasmina Ketami ha dit…
Que tragica la funció de la Cloaca màxima, sería bonic visitar-ho pero sabent que h moria gent allà ...
Si no morien de males condicions allà, morien estrangulats.
Molt Bona entrada
Anna Solà ha dit…
Amb aquestes presons, podem veure que les persones a l'Antiga Roma eren molt cruels, i l'espectacle que més els agradava veure eren aquells on les persones morien, com pot ser també amb els Gladiadors i amb aquesta presó, on executaven els presos publicament i els llançaven per forats.
Bona entrada Aina!

Entrades populars d'aquest blog

LA SOCIETAT ROMANA

L'ESCULTURA GREGA - ÈPOCA HEL·LENÍSTICA (IV)

LES CASES ROMANES