20 de març del 2012

ELS IDUS DE MARÇ

Juli Cèsar va morir als idus de març de l'any 44 a.C (15 del mes de març). Aquell mateix dia Juli Cèsar es va apropar a un vident burlant-se preguntant-li si els idus de març havien arribat, i el vident li va respondre que sí. Poc després, Juli Cèsar moria apunyalat, víctima d'una conspiració protagonitzada per un grup de senadors.


Aquesta pel·lícula explica les traïcions i enganys del món de la política, com a l'època de Juli Cèsar, en aquest cas ens parla d'un partit Demòcrata on el governador Mike Morris (George Clooney) aspira a portar a canviar la presidència dels Estats Units, però que en aquest camí cap a la Casa Blanca no dubte en fer una sèrie de negocis corruptes i vol fer veure que té les mans netes quan no es així. Ho fa des d'un segon pla perquè el gran protagonista és un jove ingenu, que és el cap de comunicació de la campanya electoral.

Estem davant davant d'un faula moral pessimista per arribar al poder. En aquesta pel·lícula podem trobar cinisme, deslleialtat, ambició i tot allò que sigui necessari per guanyar.


El nom de la pel·lícula és important perquè va ser la data en què l'emperador Juli Cèsar va ser assassinat. Els idus eren dies d'auguris que  tenien lloc el 15 de març, maig, juliol, octubre i els dies 13 de la resta dels mesos. Segons l'escriptor grec Plutarc, Juli Cèsar havia sigut avertit del perill, però ell va desestimar l'advertiment.

I vosaltres, creieu que el nom de la pel·lícula està relacionat amb l'assassinat de Juli Cèsar?

Aquí us deixo el tràiler de la pel·lícula.


Juhy Javier
1r Batx

6 comentaris:

Aina ha dit...

Trobo que relacionat directament amb l'assasinat no, però que estigui relacionada amb les conspiracions i deslleialtats que es van dur a terme per acavar amb la vida de l'emperador, si que ho crec. Bona entrada.

Mireia Cutura ha dit...

Com l'Aina, crec que no és que faci referència a la mort de Juli Cèsar, sinó que fa referència al joc brut que hi ha al darrere, ja sigui el governador del partit Demòcrata o els senadors de Juli Cèsar.
Bona feina!

Laia Fernández ha dit...

Directament el títol no va cap a Juli Cèsar perquè segur que té alguna relació amb la pel·lícula, però, segurament el seu subconscient va indirectament al que Juli Cèsar li va passar. El problema és que la majoria de gent que hagi vist o tingui intenció de veure-la no ho sabrà i és un detall bastant graciós. bona entrada!

Clàudia Martínez ha dit...

Crec que no té a veure amb el dia de la seva mort, sinó que fa referència a tot el que va fer abans de morir per aconseguir el que es proposava, accions que, pel que crec saber, no eren gaire correctes. Pot ser una bona pel·lícula per veure. Bona entrada!

Adrià ha dit...

Realment no trobo cap tipus de relació entre el títol de la pel·lícula i el fet històric denominar amb aquest nom (Idus de març).
Podria ser que es relaciones en el fet que aparegui una trama de corrupció, relacionada amb l'assassinat de Juli Cèsar, segurament impulsat per la corrupció del senat.

Bona entrada!

Yasmina Ketami ha dit...

Jo opino com quasi tothom que comenta, el titol no va relacinat directament. Penso que alguna relacio té pro no directa. Potser la trama de darrera parla sobre Juli Cèsar i el titol está inspirat, pero no directament.
Moolt bona entrada

ASTRONOMIA A LA ROMANA

Les influències de la mitologia clàssica es poden trobar en molts àmbits de la nostra societat, fins i tot en la ciència. En una de les bran...

Popular Posts