25 de gener del 2012

ROSES


Roses. Les roses poden significar moltes coses; passió, amistat, bellesa, poder...

Segurament, a tots se'ns acudeixen nous significats. Els grecs i els romans van ser els primers a imaginar-se d'on podrien sorgir aquestes perfectes flors.



Hi ha diverses versions:

1) Es creu que va ser Cibeles qui les va crear, en venjança contra Afrodita, perquè tingués un competidor per la seva bellesa.



La font de la Cibeles, a Madrid.

2) Una altra versió diu que quan
Venus va néixer una rosa blanca va aparèixer a la seva panxa. Des d'aquell moment es diu que va dur la rosa com a decoració. Un dia, Dionís va, sense voler, tirar-li una mica de vi, i diuen que així és com va quedar de color vermell.



El naixement de Venus, de Botticelli
3) També es diu que un cop Adonis va ser atacat per un porc senglar, així que Afrodita va córrer a ajudar-lo i va ser aleshores quan, tallant-se amb unes branques, de la sang que va caure al terra en van sorgir les roses.



La Venus de la dreta és un quadre de Bouguerau de 1879, el naixement de Venus.
4) L'última versió diu que Dionís es trobava perseguint a una Nimfa quan aquesta es va quedar enganxada amb un arbust. El déu, al arribar a ella va fer-la posar vermella, i li va agradar tan la visió que va tocar l'arbust amb la seva vara i el va convertir en roses.



Dionís

Anahí Domínguez

2 batx

9 comentaris:

Bernat Enrich ha dit...

Waw! mai hagues pensat que una rosa tingues tants significats jo nomes savia el de l'amor molt bona entrada!

Cristina Sandoval ha dit...

No sabia que hi haguessin mes llegendes sobre la creació de les roses a mes a mes de la de San Jordi!

Nadia alsinet ha dit...

Deu n'hi do, els romans buscaven significats mitològics per a tot! No les sabia pas aquestes històries, m'ha agradat molt l'entrada :)

Laia Fernández ha dit...

Jo diria que hem quedo amb la tercera història, la d'Afrodita i la sang. Les altres explicacions també m'han semblat d'allò més imaginatives i interessants. bona entrada!

Aina ha dit...

Si que tenien versions per una mateixa flor. La versió que m'ha agradat més a estat la primera, ja que trobo que segurament la rosa seria molt més maca que la mateixa Afrodita.

Mireia Cutura ha dit...

No sabia aquestes versions de l'origen de les roses, cada una d'elles amb una explicació ben curiosa. Estic d'acord amb l'Aina, ja que la primera és una explixació que explica ben bé el motiu de la bellesa d'aquestes flors.
Bona feina :)

Natalia Ramirez ha dit...

Quants significats te una rosa yo nomès savia el de l'amor pero no savia que a mes del que yo creia significava amistad i bellessa.Aquesta entrada m'ha agradat molt.

Pau Laviña ha dit...

No sabia que els romans li posessin diferents noms o significats a les coses

Susanna Guerra Sala ha dit...

M'ha agradat molt l'entrada, mai havia imaginat que la rosa tingués tants significats, només sabia que les roses tenien com a significat l'amor, la passió, etc. Molt bona entrada!

L'AMOR COM UNS JARDINS

"Now you hang from my lips like the Gardens of Babylon". Aquesta és un tros de la lletra d'una cançó de Taylor Swift. En catal...

Popular Posts