27 de gener del 2012

INFIDELITATS DE ZEUS (III): EUROPA



Avui toca...

EUROPA

Segons la llegenda, Europa era una mortal fenícia, filla dels reis de Tir. La jove posseïa una bellesa tant pura que molts cops era motiu de disputa entre els pretendents.


Europa.


Un dia Europa estava admirant els toros que tenia el seu pare, i se li acostà un de gran, robust i de pelatge blanc. Europa es va espantar, però poc a poc el va anar acaronant i, en veure que es deixava, va pujar al damunt. De sobte, el toro va començar a córrer i va saltar des del penya-segat més proper fins al mar, emportant-se la jove. El toro va anar fins l'illa de Creta i allà va adoptar la seva forma original: era Zeus que, per evitar que el rebutgés igual que havia fet amb tots els altres pretendents, se la va emportar lluny per seduir-la.



El rapte d'Europa, de Tizià, cap al 1560

Zeus i Europa van mantenir relacions sota un arbre plataner, el qual encara existeix. Es diu que les seves fulles sempre es mantenen verdes perquè Zeus i Europa hi van ser a sota.


De les relacions entre Zeus i Europa en van néixer tres fills: Sarpidó, Radamant i el més important, Minos, el qual més tard va ser rei de Creta i va derrotar al temut Minotaure.

Zeus, abans de tornar a l'Olimp, li va fer tres regals molt valuosos:

  • Un autòmat que tenia el nom de Talo, que li serviria per vigilar la costa de l'illa.
  • Un gos que era sempre precís amb els seus objectius de cacera.
  • Una javelina que mai fallava, sempre donava on volies.

Europa i el toro, de Moureau
Explica la llegenda que, mentrestant, el pare d'Europa, desesperat, va caminar i caminar per tots els camins cridant la seva filla:
- Europa! Europa! Euroooopaaaaa!!!!
Sense trobar mai resposta. Els habitants dels llocs per on anava passant van acabar dient així al continent.









Nàdia Alsinet
1r Batx

8 comentaris:

Cristina Sandoval ha dit...

Si que era infidel Zeus! No sabia la aquesta llegenda sobre el nom del continent d'Europa, bona l'entrada!

Yasmina Mesa ha dit...

ostres! abans tothom o gairebé tothom era infidel... ara això està molt mal vist, com evoluciona tot.

Aina ha dit...

Sempre m'ha agradat aquest mite, no se perquè exactament, però m'agrada.

Mireia Cutura ha dit...

Vaja, no sabia que el nom del nostre continent vingués d'aquest mite!! Trobo que és una forma ben original de posar-li un nom.
Bona feina, esperem les següents infidelitats:)

Laia Fernández ha dit...

Sembla mentida, però jo he fet gairebé la mateixa entrada que tu jeje! Hem sembla una història molt interessant, on es demostra la divinitat i la força de Zeus envers una noia. bona entrada!

Natalia Ramirez ha dit...

No habia sentit parlar mai d'aquesta llegenda ,abans tothom er infidel i m'ha agradat aixo de que van tenir relacions a sota d'un arbre plataner i encara existeix i les seves fulles encara son verdes perque diuen que Zeus i Europa son a sota .Està mol bé aquesta entrada.

Pau Laviña ha dit...

abans com que quasi tothom era infidel no passava res pero ara això, està molt mal vist

Susanna Guerra Sala ha dit...

Mai havia sentit a parlar d'aquesta llegenda, ni tampoc sabia que Zeus havia estat tan infidel. Com dieu vosaltres, avui dia això està molt mal vist. Molt interessant això de que les fulles d'aquest arbre es mantenen verdes perquè ells hi van ser a sota. Bona entrada!

ASTRONOMIA A LA ROMANA

Les influències de la mitologia clàssica es poden trobar en molts àmbits de la nostra societat, fins i tot en la ciència. En una de les bran...

Popular Posts