15 de novembre del 2011

LA ROMA MACABRA I

La ciutat de Roma, des de sempre, l'hem vist com un lloc culte, respectat, on hi han viscut grans personatges històrics, etc. Però sempre hi ha una doble cara de tot. En aquesta entrada veureu alguns llocs curiosos i estranys de la gran ciutat:

EL CEMENTIRI DELS FRARES CAPUTXINS

En plena Via Veneto es troba el cementiri dels frares caputxins de l'església de la Immaculada Conepció. És una visita que mai oblidaràs, sobretot als que els agraden els temes macabres, morbosos i escabrosos. Les parets i els sostres estan "decorats" amb els ossos de més de 4000 caputxins morts d'entre 1528 i 1870.

LA GALERIA DELS HORRORS DE DARÍO ARGENTO - La botiga de Profondo RossoDarío Argento és el mestre del terror italià, un gènere que va tenir èxit internacional als anys 70 i 80 amb pel·lícules destacades com Suspiria i Rojo oscuro, també anomenada La tienda-museo.

La visita mereix la pena per als amants del cine de terror. La part superior del local és una botiga on s'hi poden trobar llibres, revistes, DVD's i objectes relacionats amb el món del misteri. També té una impressionant col·lecció de màscares i objectes de cinema. El subterrani guarda la coneguda com a Galeria dels Horrors, en el qual s'hi han reproduït escenaris de pel·lícules i s'hi exposen els objectes utilitzants en aquestes, en una visita guiada per una misteriosa veu.




ELS MISTERIS DEL VATICÀ


Segle rere segle, s'ha anat creant una aurèola de misteri del Vaticà; històries de complot, assassinats de papes, assumptes de la inquisició i moltes més intrigues.
Ens els últims anys s'ha investigat més sobre temes com els arxius secrets vaticans, on suposadament es guarden documents molt comprometedors per a l'Església.

També s'estàmolt capficat en què es pot amagar en el subsòl del Vaticà. Es coneixen deversos passatges secrets que comuniquen la ciutat de Vaticà amb punts estratègics de Roma. Foren construïts en èpoques en què la ciutat era atacada des de l'exterior i la vida dels Papes corría perill, així que escapaven per allà.
I per últim, també és molt coneguda l'existència d'un gran magatzem ple de relíquies cristianes, entre les que es trobem restes orgànics de Sants, Apòstols, de la creu de Crist, la llança am la que va ser atravessat...



Si voleu continuar coneixent els llocs més extranys i escabrosos de Roma, visiteu l'entrada II.

Cèlia Costa
1r batx

16 comentaris:

Unknown ha dit...

Que interessant i misteriós! Ja havia sentit a parlar de la inquisició que feia unes tortures terribles als que considerava "heretges", però no sabia que ja en el temps de l'antiga Roma es cometien tals atrocitats contra els frares caputxins i més tard contra els papes.
Molt interessant i misteriós, Cèlia! Ja friso per llegir la segona part de l'entrada.

Arnau Moret Portet ha dit...

Carai, quina por!! Resulta facinant aquest món del misteri, i per una part em fa molta il·lusió trobar temes aixì en un bloc que treballa el mòn antic. Dos temes molt interessant els quals acostumen anar agafats de la mà, ja que tot el referent al món antic té un cert àmbit de misteri i ocultisme.
Per tant nomès dir que m'ha agradat molt la entrada i espero poder seguir amb la Roma Macabra II!!
Per tant, endavant i avera si continues sorprenent-me amb temes com aquests, que m'encanten!!
Felicitats!!

Juhy Javier Dominguez ha dit...

El tema que més m'ha inpactat ha sigut sobre els misteris del vaticà això es molt fort mai m'imaginaria, és a dir mai havia pensat que el vaticà tingues passadisos secrets o documents que poguessin perjudicar a l'esglèsia, i no com diuis tu que guarden restes orgànics de Sants, no sé per mi això seria com un delicte guardar això.

Yasmina Ketami ha dit...

Oh! La famosa entrada cèlia! fa molt de grima el cementiri aquest, hi han nens , nadons enterrats pero igualment estaria be anar´-hi.
Crec que també compraria algun record de la botiga d'errors!
Esperem la segona!

Roger Morató ha dit...

Ha d'impactar molt entrar a un lloc i veure calaveres al sostre, però segur que hi han molts refefons a tot aixó.

Laia Arimany ha dit...

M'ha agradat molt saber aquests "petits" misteris que s'oculten a Roma ja que sempre que la gent parla de Roma, la pinten molt bonica i meravellosa.
Per cert, que son els caputxins?
Gràcies, bona entrada:)

Anahi ha dit...

M'ha agradat molt aquesta entrada!

Crec que aquesta part de la història és la que mai surt als llibres, i està bé explicar-la.
Efectivament, el vaticà guarda molts secrets. Un d'ells, va ser el de les prediccions de la verge de Fàtima, no?

Sí, crec que era així... Es va aparèixer a uns nens a la 1 guerra mundial i els hi va dir tres coses. Una era que la guerra acabaria aviat (va acabar dos anys desprès, l'altre, que en vindria una altre de molt pitjor (la segona) i la tercra el vaticà la va guardar en secret. Crec que tenia a veure amb l'apocalipsis...

Espero veure aviat la segona entrada d'aquest grup!

Anònim ha dit...

Si algun dia vaig a Roma visitaré la galeria dels horrors i compraré alguna cosa.
Jo he vist algunes pelicules on parlen sobre això dels misteris del Vaticà i els problemes amb l'esglèsia. Deu ser molt interessant trobar un passatge secret que comuniqui la ciutat

Aina ha dit...

Ara m'han entrat més ganes d'anar a Roma per veure tots aquets llocs. És curiós com a les personaes ens crida l'atenció les coses macàbres. Bona entrada!

Mireia Cutura ha dit...

Si que se sap que el Vaticà té molts secrets amagats, però tot el que has explicat és molt macabra i no sé jo si em faria gaire gracia entrar a aquesta botiga dels Horrors...
Bé, sempre va bé conèrixer altres coses del món!
Bona feina!

Clàudia Simón ha dit...

Estic d'acord amb el Roger, a mi també n'impactaria molt entrar en un lloc i veure calaveres en el sostre.
Bona entrada!

Laia Elorduy ha dit...

Molt bona entrada, cada cop aprenc més, no pensava que els romans tingueren tanta importància a la vida d'ara.
Molt bona entrada :)

Xènia Cubí ha dit...

ostres!! M'ha encantat la part sobre el Veticà. Venen ganes d'investigar...
Jajajajajaj
;)

Jordi Gonzalez ha dit...

A mi també Xènia, em venen ganes d'investigar.
jejejeje
xD

Anònim ha dit...

Quina por que deu fer veure tots els ossos per les parets i el sostre. Pot ser interessant anar-la a visitar.

Rajae Mellouk ha dit...

Ara ja se noves coses sobre Roma, molt interessant. Seria interessant anar-hi.:)

ASTRONOMIA A LA ROMANA

Les influències de la mitologia clàssica es poden trobar en molts àmbits de la nostra societat, fins i tot en la ciència. En una de les bran...

Popular Posts